27. ledna 2020 • 15:50

Boleslav ovládla finále! Brno skolila v penaltách, ty naopak nezvládl Baník

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zimní Tipsport Cup vyhráli fotbalisté Mladé Boleslavi. V dnešním finále závěrečného turnaje na Maltě porazili obhájce prvenství z druholigového Brna, když o druhém triumfu v historii rozhodli 4:3 v penaltovém rozstřelu. V normální hrací době skončil zápas 1:1.



Boleslav nastoupila bez záložníka Marka Matějovského, který si v sobotním semifinále s Dunajskou Stredou přetrhnul achilovku a čeká ho několikaměsíční pauza. Ale i bez zkušeného záložníka se v nastavení prvního poločasu ujali vedení zásluhou Tomáše Wágnera.

Brno však po přestávce vyrovnalo díky brance Adama Fouska a o vítězi musely rozhodnout penalty. V nich Mladá Boleslav uspěla 4:3 a zimní turnaj vyhrála podruhé. Poprvé středočeský celek v Tipsport lize zvítězil v roce 2017. Zbrojovka naopak promarnila šanci získat třetí triumf za sebou.

Také utkání o třetí místo musely rozhodnout pokutové kopy, ve kterých Ostrava nestačila na Dunajskou Stredu. Baník prohrával od 56. minuty po brance Erica Davise, o vyrovnání se postaral střídající Tomáš Smola. V penaltách pak Slezané prohráli 4:5.

Góly

Domácí: 61. Fousek

Hosté: 45+1. Wágner

Sestavy

Domácí: Šustr – Bariš (90. Ševčík), Šural, Čermák, Kotula – Pachlopník (46. Dreksa), J. Sedlák (71. Jurásek), Hladík (46. Eismann), Krška (56. Šumbera) – Fousek (63. M. Sedlák), Přichystal (56. M. Vintr)

Hosté: 1. poločas: Mikulec – Křapka, Jakub Klíma, Pudil, Fulnek – Hubínek – Pech (5. Hampl), Budínský, Hönig – Jiří Klíma (13. An Jae Jun), Wágner

2. poločas: Mikulec – Douděra, Jakub Klíma, Mazuch (77. Hubínek), Rudzan – Tataev, Hubínek (72. Provazník) – Hönig (78. Grigoryan), Budínský, An Jae Jun – Wágner (76. Blazko).

Karty

Domácí: Sedlák, Fousek

Hosté: Křapka, Hönig

Rozhodčí

Zammit – Spiteri, Portelli

Stadion

Malta

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud