4. března 2020 • 20:05

MOL Cup: Sparta - Ostrava 5:0. První výhra pro Kotala, debakl pro Baník

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta postoupila do semifinále poháru ve velkém stylu. V domácím zápase Mol Cupu rozdrtila Baník Ostrava 5:0, když se o góly podělili Dávid Hancko, David Moberg Karlsson, Benjamin Tetteh, Martin Frýdek a Adam Hložek. Jde o první výhru Václava Kotala v roli hlavního trenéra letenského týmu. Baník dohrával v oslabení po vyloučení Ondřeje Šašinky.



Na rozdíl od sobotního ligového duelu se Zlínem (2:2) nechyběl v základní sestavě domácích místo Kangy kapitán Dočkal. Od začátku nastoupil i obránce Štetina a záložník Krejčí. Na hostující straně udělal trenér Kozel oproti poslednímu duelu v lize jedinou změnu, když Kuzmanoviče nahradil Hrubý.

V 11. minutě si sparťanský brankář Heča poradil s Holzerovovým přímým kopem z úhlu. Na druhé straně zamířil Tetteh vedle a Dočkalovu střelu z vápna zblokoval Stronati. Po 20 minutách hry se Letenští dočkali vedení. Frýdek vrátil míč do šestnáctky a stoper Hancko hlavou překonal gólmana Laštůvku.

Před koncem poločasu se k Tettehovi odrazil míč a ghanský útočník jej patičkou zády otočený k brance poslal těsně nad břevno. Následně o sobě po dlouhé době dal vědět i Baník, jenže Fillo zamířil jen do Hečovy náruče.

Spokojenost kapitána Sparty Bořka Dočkala
Spokojenost kapitána Sparty Bořka Dočkala

Osm minut po přestávce přidali domácí druhou branku. Karlsson nacentroval do šestnáctky, Tetteh nastavil hruď a usměrnil balon do sítě. Po hodině hry stáhl útočník Slezanů Šašinka ve vápně Hancka a po druhé žluté kartě Baník oslabil. Pokutový kop s přehledem proměnil Karlsson.

V 76. minutě si Frýdek ve vápně přehodil míč z levé na pravou nohu a střelou k tyči rozradostnil sparťanské fanoušky počtvrté. Vzápětí se Laštůvka vyznamenal proti Hložkově hlavičce i následné Dočkalově dorážce.

Letenští přece jen vyslyšeli volání tribun a trefili se popáté, když si na Dočkalův centr v 81. minutě naběhl Hložek. Pražané vyhráli po čtyřech soutěžních zápasech a poprvé na jaře. Naposledy tak vysoko v soutěžním duelu zvítězili v květnu 2016 v lize nad Jihlavou.

Kotal chválil Štetinu a popíchl Karlssona. Takto chceme hrát, těšilo Dočkala
Video se připravuje ...

Kozel: Hráčům jsme řekli, že Sparta je sobě největším soupeřem. Ale sami jsme to nezvládli
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 20. Hancko, 53. Tetteh, 62. Karlsson, 76. Frýdek, 81. Hložek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Heča – Vindheim, Štetina, Hancko, Frýdek – Sáček (77. Trávník), Krejčí – Karlsson (69. Plavšić), Dočkal (K), Hložek – Tetteh (79. Kozák)

Hosté: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Stronati, Holzer – Azevedo (74. Smola), Kaloč, Jirásek (66. Fleišman), Potočný (46. Reiter) – Hrubý (K) – Šašinka

Karty

Domácí: Hložek, Frýdek, Krejčí

Hosté: Potočný, Šašinka, Reiter, Šašinka

Rozhodčí

Berka – Kubr, Flimmel

Stadion

Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč

Návštěva

9 097 diváků

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud