21. dubna 2020 • 13:41

Stanciu zase za krysu i hrdinu. V Rumunsku zachraňuje arcirivala

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco na Slavii si Nicolae Stancia oblíbili, v jeho bývalém působišti na Letné ho nemůžou vystát. A podobně to teď rumunský reprezentant má i v Bukurešti – ještě před pár lety patřil mezi opory FCSB, někdejší Steauy, ale teď přispěl v přepočtu přes 50 tisíc korun na záchranu rivalů z Dinama, kteří jsou na hraně krachu. Jeho jméno bude dokonce na dresu. Do diskuze o rumunském záložníkovi se zapojte ZDE. 



Rivalita „rudomodrého“ FCSB a „červených psů“ z Dinama je stará jako oba kluby samy, takže od konce druhé světové války. FCSB (někdejší Steaua) si finanční krizí prošla, teď se v ní zmítá Dinamo. Aby druhý nejúspěšnější klub rumunské historie mohl vůbec nastoupit do příští sezony, vznikla fanouškovská sbírka.

A do ní teď přibyl nečekaný a štědrý příspěvek. 1948 eur (v přepočtu skoro 54 tisíc korun) poslal Nicolae Stanciu, který byl ještě před odchodem (a návratem) do Prahy největší hvězdou FCSB. „Rumunský fotbal si nemůže dovolit ztratit klub, jako je Dinamo,“ citují ho stránky ultras Dinama, kteří sbírku pořádají. I částka je symbolická a odkazuje na rok založení červenobílého klubu.

Přispět na záchranu klubu může každý, ale Stanciův příspěvek je tak velký, že jeho jméno bude větším písmem vytištěno mezi pěti tisící dárci na dresu v příští sezoně.

„Jeho gesto je příliš vznešené na to, aby zůstalo anonymní, i když víme, že to neudělal, aby upoutal pozornost. Tleskali jsme mu v reprezentaci, teď tleskáme tomuto gestu,“ píše se v prohlášení Peluza Catalin Hildan – fans ze severní tribuny stadionu pojmenované po slavném kapitánovi.

Zatímco červenobílí teď Stancia opěvují, rudomodří fanoušci často takový smysl pro solidaritu rozhodně nemají a záložníka podle ohlasů na sociálních sítích mají za hada, krysu, zrádce atd. Helmuth Duckadam, legendární gólman Steauy z osmdesátých let, prohlásil, že Stanciu „asi někomu něco dluží, ale neví komu.“

Otázkou zůstává, v jaké soutěži se Stanciovo jméno na dresu Dinama objeví. Rumunská liga je přerušená po dvou zápasech nadstavbových částí a červenobílí bojují o udržení. Na barážové místo mají náskok pouhých tří bodů.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz » 

V pondělním Sportu najdete mimo jiné velké téma o sázení během koronaviru V pondělním Sportu najdete mimo jiné velké téma o sázení během koronaviruFoto Sport

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud