Adam Procházka
28. května 2020 • 18:05

Sparta posiluje mezi tyčemi. Ulovila Slováka Holce, podepsal na tři roky

Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta posiluje kádr. Celek z Letné přivedl první akvizici pro sezonu 2020/2021. Tou je pětadvacetiletý brankář Dominik Holec, člen širšího kádru slovenské reprezentace, který naposledy působil v Žilině. Do aktuálně devátého klubu FORTUNA:LIGY přichází jako volný hráč. Smlouvu podepsal do konce června 2023. Sparta o tom informovala na svých webových stránkách.  



Po dlouhých devatenácti letech v Žilině, vyjma hostování v FK Pohronie, Zlatých Moravcích a Senici, mění brankář Dominik Holec své působiště. Od příští sezony bude oblékat dres pražské Sparty, která jej získala coby volného hráče, kterým se 25letý gólman stal poté, co Žilina po přerušení slovenské ligy ukončila smlouvy všem svým hráčům. „Takový konec nebyl příjemný, ale bohužel to k fotbalu a životu patří. Nicméně byl to velký šok,“ řekl Holec.

„Těším se na nové výzvy ve skvělém týmu s výbornými fanoušky, který má jméno po celém světě. Věřím, že budeme úspěšní a mužstvu pomůžu co nejvíce. Udělám pro Spartu vše. Je to klub předurčený k úspěchu a věřím, že se vrátíme k tomu, co ji zdobilo, tedy že Sparta je tým, kterého se každý bál a zaslouží si respekt,“ uvedl Holec krátce po podepsání tříletého kontraktu, který vyprší v červnu 2023.

„Všichni v klubu na mě působí velmi dobře. Jsem šťastný, že jsem tady. Mé pocity jsou opravdu skvělé, těžko je slovy vylíčit. Ještě si to asi úplně neuvědomuju, teprve to na mě dolehne. Tomáš Rosický je legenda a určitě i to hrálo roli v mém rozhodování. Pocit, když mi volal, že má o mě zájem, byl nepopsatelný. Když jsem s ním poprvé mluvil přes telefon, tak jsem měl pomalu husí kůži,“ přiznala nová akvizice Letenských, která sice začínala jako útočník, ale nakonec skončila v brance.

Holec přichází vyztužit prostor mezi tyčemi, ale jeho příchod může naznačovat i možná další škatulata mezi sparťanskými brankáři. Jak již dříve iSport.cz informoval, po sezoně by mohl Spartu opustit rumunský brankář Florin Nita. Ten totiž není spokojený se svou aktuální pozicí, kdy od začátku září prakticky jen kryje záda Milanu Hečovi. 

„Florin je ve fázi kariéry, kdy chce především chytat. Pokud vycítí, že se na jeho současné roli nic nemění, určitě se případnému odchodu bránit nebude,“ uvedl zdroj blízký letenskému klubu.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Krejčí po porážce: Šancí jsme měli dost. Co Spartě dělalo problém?
Video se připravuje ...

Kotal: Chyby tam nějaké byly, ale rozhodla efektivita. První gól byl laciný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
14

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud