Jan Vacek
1. června 2020 • 05:00

Co ukázala Sparta: Talent mezi střelci, Kotalovo vykoupení i zbořená hráz

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
17
  • Co ukázal zápas Sparty s Karvinou?Co ukázal zápas Sparty s Karvinou?FOTO: koláž iSport.cz

    Až na poslední květnový den si Sparta schovala svou vůbec první ligovou výhru v kalendářním roce 2020. Na hřišti Karviné sice v prvním poločase spíš šlapala vodu, v tom druhém ale roztočila ofenzivní centrifugu a čtyřmi góly zašlapala dosud velmi konsolidovanou Karvinou do trávníku. Co všechno suverénní triumf Letenských 4:1 ukázal? Sledovali jste zápas? Čeho jste si na letenském výkonu všimli vy? Zapojte se do diskuze. 

  • Kotalův skvělý tah

    Proti Plzni se do sestavy netrefil, tentokrát se Václav Kotal vykoupil, když osvědčil velmi dobrý cit pro hru. V momentě, kdy byla Sparta za stavu 0:1 v nesnázích, přistoupil k přeskupení křídelních pozic. Adam Hložek putoval doprava a David Moberg Karlsson doleva. Tohle rozhodnutí zachránilo favoritovi tři body, oba hráči totiž výrazně pookřáli a svými góly nastartovali velkou otočku. „Jsem rád, že nám záměr s prohozením křídelních hráčů vyšel. Jejich levý obránce měl problémy, věřili jsme, že David může chodit z lajny a Hložan se tlačit do koncovky. Oba to zakončili perfektně,“ chválil Kotal.

    Kotal o výměně Hložka s Karlssonem: Věřili jsme, že můžou chodit do koncovky
    Video se připravuje ...

  • Karabec už mezi střelci

    Ještě nesfoukl ani sedmnáct svíček na narozeninovém dortu a už o sobě může tvrdit, že je ligovým střelcem. Poslední úder Karviné totiž zasadil střídající Adam Karabec, jenž na svou trefu potřeboval jen několik desítek vteřin na hřišti. Další produkt vyhlášené strahovské akademie se prosadil v 16 letech, 10 měsících a 29 dnech. „Byl to pro mě vysněný nástup, jsem za to strašně rád,“ vyznal se Karabec. Titul nejmladšího střelce v ligové historii ovšem nadále drží jeho parťák Adam Hložek.

    Karviná - Sparta: Karabcův první gól! Krásně prostřelil Bolka do horního růžku brány
    Video se připravuje ...

  • Karvinská hráz povolila

    Do utkání šli se skvostnou jarní bilancí. Fotbalisté Karviné v druhé polovině sezony ani jednou neprohráli. A co víc, dokonce ani neinkasovali. Obě série drželi Slezané i v prvním poločase, po změně stran se ale rozpadli. Sparta jejich konto zatížila čtyřikrát, šňůra neprůstřelnosti se tak zastavila na 505 minutách, což je nový klubový rekord. S ohledem na porážku 1:4 ovšem taky pouze slabá útěcha. „Nedokážu si to vysvětlit. Naše bránění ve druhém poločase bylo špatné, chyběla nám agresivita. Sparta dala výstavní góly, ti hráči to trefili fantasticky,“ uznal trenér Karviné Juraj Jarábek.

    Lingr po Spartě: Prohrát si zápas za patnáct minut je ostuda
    Video se připravuje ...

  • Tetteh bez nábojů

    I když se prvním poločasem v Karviné protrápila, mohla Sparta nakrásně vést. Stačilo jediné. Aby Benjamin Tetteh proměnil dva své samostatné úniky. To se ale nestalo, jednou pálil pod tlakem mimo, podruhé jen trefil brankáře Bolka. I po změně stran měl talent z Ghany příležitosti, gólu se ovšem nedočkal. Letenští si museli poradit bez něj, v dalším průběhu sezony ovšem potřebují, aby se vytáhlý útočník střelecky probudil. Pokud jde o práci a nasazení, bylo to od něj v neděli v pořádku. Góly ale chyběly, což je velký problém.

    Karviná - Sparta: Tetteh se dostal k zakončení
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Správné posty = lepší výkony

    Vrátili se na své obvyklé pozice. Dávid Hancko na post levého stopera, Guélor Kanga do středu pole. A oba výrazně pookřáli. Slovenský reprezentant odehrál další vynikající partii, kromě spolehlivé práce dopředu si vzal ve velké míře na starost i rozehrávku. Kanga se po počátečních rozpacích chytil a především ve druhém poločase byl naprosto klíčovým mužem pro výstavbu sparťanské ofenzivy. Mimo jiné právě on rozjel parádní akci, kterou zakončoval Bořek Dočkal.

    Karviná - Sparta: Dočkalův první gól po návratu na Letnou! Zvyšuje na 3:1
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
17

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud