Jan Vacek
7. června 2020 • 05:00

Emoce v Ďolíčku: Klokani v ulitě i u vytržení, Spartě pomohl Hancko

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
6
  • Malé pražské derby mezi Bohemians a Spartou přineslo pořádnou dávku emocíMalé pražské derby mezi Bohemians a Spartou přineslo pořádnou dávku emocíFOTO: Koláž iSport.cz

    Krásný fotbal? K tomu bylo daleko. Emocí ale malé pražské derby mezi Bohemians a Spartou nabídlo jako tradičně vrchovatě. Největší erupce se strhla po jediném gólu, jenž v samotném závěru vstřelil střídající Benjamin Tetteh. Trefa i přes pochybení pomezního rozhodčího byla regulérní, domácí tábor ale rozpálila na nejvyšší obrátky. Co všechno střet dvou tradičních klubů ukázal?

  • Gól jako spouštěč emocí

    Byl to klíčový moment zápasu. A vlastně i jediný, který stál v jinak nepříliš pohledném utkání pořádně za řeč. V 83. minutě Guélor Kanga prohodil míč na nabíhajícího Bořka Dočkala, jenž přízemním centrem našel Benjamina Tetteha, který z bezprostřední blízkosti převalil míč přes domácího gólmana Romana Valeše. V tu dobu už byl praporek pomezního (chybně) nahoře a signalizoval ofsajdové postavení hostujícího kapitána. Sudí Proske nakonec správně po poradě s videem ukázal na středový bod, gól platil. Právě tohle roztočilo domácí střídačku na nejvyšší obrátky. Kouč Luděk Klusáček a spol. řvali na všechny strany, protože se domnívali, že rozhodčí pískal ještě dřív, než balon přešel brankovou čáru. Televizní záběry ale odhalily, že Proske skutečně foukl do píšťalky až poté, co byl Valeš překonaný.

    Bohemians - Sparta: Tetteh protlačil míč za Valeše, gól musel potvrdit VAR, 0:1
    Video se připravuje ...

  • Kotalova šťastná ruka

    Potřetí za sebou vstoupil do děje na trávníku. A potřetí se mu to vyplatilo. Trenér Sparty Václav Kotal poslal v poločase duelu na Bohemians do akce Benjamina Tetteha, jenž na hrotu vystřídal dosud nevýrazného Libora Kozáka. Ani útočník z Ghany poněkud unylou ofenzivu hostů nerozhýbal, to hlavní ovšem splnil. Dal gól, který nakonec znamenal tříbodový import na Letnou. Kotal tak opět potvrdil dobrý cit pro hru. Dobře zasáhl už v duelu v Karviné, kdy protočil křídelníky Adama Hložka s Davidem Mobergem Karlssonem, proti Teplicím mu zase vyšla sázka na Kozáka.

    Rozhodující moment. Benjamin Tetteh dopravil míč do sítě, rozhodčí gól nakonec po konzultaci s VAR uznali Rozhodující moment. Benjamin Tetteh dopravil míč do sítě, rozhodčí gól nakonec po konzultaci s VAR uznaliFoto ČTK / Michal Kamaryt

  • Bohemians v ulitě

    Své fanoušky naladili třemi porestartovými výhrami a dohromady osmi nastřílenými góly. V očekávaném střetu se Spartou se ale Bohemians zaměřili výhradně na bránění vlastních pozic. Kouč Klusáček poslal do hry extrémně defenzivní sestavu, na hrotu se pohyboval hodně osamocený Jhon Mosquera. Což o to, pro oči nic moc hezkého, ovšem účelné to bylo. Tedy až do osudového závěru, kdy zelenobílá hráz povolila a nechala Tetteha rozhodnout.

    SESTŘIH: Bohemians - Sparta 0:1. Hosty spasil gól Tetteha po zásahu VAR
    Video se připravuje ...

  • Trávník v těžké zkoušce obstál

    Byl hozený do vody a musel plavat. Michal Trávník v Ďolíčku zastoupil vykartovaného Ladislava Krejčího a v náročném partu obstál. V souhře s tvořivými Guélorem Kangou a Bořkem Dočkalem odvedl množství cenné práce, naběhal spoustu kilometrů. Snažil se stavět rozehrávku, chodil do soubojů, rval se. Byť se mohlo zdát, že tenhle střed může být v konfrontaci s běhavým soupeřem problém, i díky Trávníkově přičinění to tak nebylo. Naopak, Letenští měli nad srdcem hřiště naprostou kontrolu.

    Michal Trávník proti Bohemians obstál Michal Trávník proti Bohemians obstálFoto Michal Beránek / Sport

  • Hancko podržel standard

    Už proti Teplicím na něj byla radost pohledět. Dávid Hancko byl hbitý, elegantní, sebevědomý, dozadu prakticky bezchybný. A všechny tyhle atributy si přinesl i do střetu s „klokany“. Slovenský stoper, který ve Spartě hostuje z italské Fiorentiny, znovu patřil k nejlepším na hřišti. V prvním poločase se na něm navíc mohl vyčervenit Mosquera, který ho nevybíravě sestřelil před domácí střídačkou. Hancko měl opět do velké míry na bedrech základní výstavbu hry, levou nohou ale rozesílal přesné a především utažené přihrávky, čímž výrazně zrychloval hru. Tomáš Rosický a spol. mají v mladém stoperovi poklad, potřebují ho ovšem získat natrvalo do svého vlastnictví.

    Bohemians - Sparta: Tohle není červená? Mosquera zajel do Hancka a mohl být rád za žlutou kartu
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud