18. června 2020 • 17:36

Padla pokuta za rasismus v Olomouci. Sigma musí zaplatit 120 tisíc!

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olomoucký fotbalový klub musí za rasistické chování fanoušků při utkání s Plzní zaplatit pokutu 120 tisíc korun. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace Sigmu potrestala za to, že někteří její příznivci bučeli na útočníka hostů Jeana-Davida Beauguela.



Plzeňský hráč tmavé pleti se stal terčem rasistických urážek v závěrečném utkání základní části první ligy, které Viktoria v neděli na Hané vyhrála 1:0. Když Beauguel procházel pod kotlem domácích fanoušků, ozývaly se z tribuny zvuky napodobující opici.

Olomouc se po utkání za chování fanoušků omluvila s tím, že pořadatelská služba viníky okamžitě vyvedla. Sigma jim na neurčito zakázala vstup na stadion a také po nich chce vymáhat pokutu. Vzhledem k tomu, že šlo o provinění několika jedinců, sáhla disciplinární komise pouze k finančnímu postihu.

Co říkáte na výši pokuty za rasistické chování fanoušků Olomouce? Zapojte se do nových diskuzí na iSport.cz >>>

„Pokud by se podobné projevy fanoušků opakovaly nebo by probíhaly v masivnější míře, bude disciplinární komise nucena přistoupit i k jiným formám trestů včetně uzavření stadionu. Rasistické projevy na ligových stadionech nelze tolerovat,“ uvedl v tiskové zprávě předseda komise Richard Baček.

Disciplinárka podle něj také zohlednila skutečnost, že při omezené kapacitě stadionu kvůli koronaviru by měl mít klub nad lidmi na tribunách větší kontrolu. Ocenil však i postup Olomouce bezprostředně po incidentu. „Reakce pořádajícího klubu po spáchání samotného přečinu fanoušky byla příkladná,“ prohlásil Baček.

Olomouc - Plzeň: Kotel Sigmy rasisticky hučí na Beauguela, ten fanouškům vyčinil
Video se připravuje ...

„Klub některé z nich identifikoval, ze stadionu vyvedl a bude spolupracovat s orgány činnými v trestním řízení na jejich potrestání. Zároveň komisi informoval o tom, že dotyčným osobám zakázal na neurčito vstup na stadion. Věříme, že klub bude pokutu po těchto pachatelích vymáhat, aby došlo k potrestání skutečných viníků,“ dodal Baček.

Beauguel byl terčem rasistických urážek také při středečním semifinále poháru na Spartě. Disciplinární komise proto s letenským klubem, který po výhře 2:1 postoupil do finále proti Liberci, ve čtvrtek zahájila řízení.

MOMENTY 30. kola: Rasismus na Hané, vyloučený masér v Edenu a Táborský v roli brankáře
Video se připravuje ...

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Deník Sport, titulní strana Deník Sport, titulní stranaFoto Sport

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud