27. července 2020 • 10:58

Beran podepsal ve Slavii. Jede na soustředění, hostování v Liberci se řeší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Slavia získala po Janu Kuchtovi a Ondřeji Karafiátovi i třetí letní posilu z Liberce. Do Edenu zamířil ze Slovanu také záložník Michal Beran, který s úřadujícím ligovým mistrem podepsal smlouvu do června 2024. Finální formu přestupu dosud oba kluby dolaďují, na podzim by devatenáctiletý talent ještě mohl zůstat v Liberci na hostování.



Beran odjel na soustředění do rakouského Aigenu, kde se připojí ke zbytku vršovického týmu. „Slavia je nejlepší tým v Česku, jsou tu nejlepší hráči a s nimi pochopitelně i velká konkurence. Já ale věřím, že jsem připravený. Chtěl bych ukázat, že sem patřím, že to nebyl omyl. Chci přesvědčit trenéry, fanoušky a předvést se v dobrém světle,“ uvedl pro klubový web Beran.

Šikovný ofenzivní záložník na sebe upozornil po koronavirové pauze v závěru uplynulé sezony, v níž pomohl Liberci k pátému místu v ligové tabulce a k postupu do kvalifikace Evropské ligy. Beran nastoupil ve čtyřech z posledních pěti utkání v základní sestavě. V lize má na kontě 12 startů a jeden vstřelený gól.

Beran je odchovancem Slovácka, poté v mládeži krátce působil ve Slavii a v Bohemians 1905. „Michala jsme sledovali dlouhodobě, celou uplynulou sezonu. Sledovali jsme ho od chvíle, kdy jsme ho viděli v létě v přípravných zápasech v loňském přípravném období. Zaujal nás a byli jsme s ním dlouhodobě v kontaktu. Jsme rádi, že jsme ho získali pro Slavii. Vidíme v něm do budoucna velký potenciál,“ uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

„Je to moderní prototyp hráče se skvělým driblingem, finální fází a předfinální přihrávkou. Má sice jenom pár ligových startů, ale potenciál naznačuje obrovský. Je to pro nás hráč směrem do budoucna, a proto chceme, aby s námi absolvoval část přípravy a následně měl herní vytížení v Liberci,“ dodal Trpišovský.

Coby bývalý trenér Liberce už do Edenu přivedl řadu hráčů ze severu Čech. V tomto přestupním období zatím Pražané angažovali ze Slovanu všechny tři své dosavadní posily - vedle Berana se vrátil do Slavie útočník Kuchta a po konci smlouvy přišel obránce Karafiát.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud