29. července 2020 • 12:15

Ba Loua se upsal Plzni na tři roky, vybral si netradiční číslo na dres

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtvrtý letní příchod hlásí plzeňská Viktoria! Na západ Čech přichází z Karviné ofenzivní hráč Adriel Ba Loua, o čemž už dříve informoval deník Sport. Čtyřiadvacetiletý fotbalista z Pobřeží Slonoviny podepsal smlouvu na tři roky.



Ba Loua hraje českou ligu od předloňského roku, kdy přišel do Karviné. V uplynulé sezoně mu patřilo s deseti gólovými přihrávkami druhé místo v tabulce asistencí na slávistou Nicolaem Stanciuem. V české nejvyšší soutěži zatím Ba Loua odehrál 52 zápasů a vstřelil tři branky.

„Jde o velmi zajímavého hráče do ofenzivy, který má obrovský potenciál. Jsme rádi, že se podařil jeho přestup uzavřít a věříme, že ještě zvýší konkurenci v našem týmu,“ uvedl pro klubový web šéf Viktorie Adolf Šádek.

Adriel Ba Loua míří do Plzně
Adriel Ba Loua míří do Plzně

Sám Ba Loua se těší na novou výzvu. „Viktoria je velký klub se skvělým zázemím a obrovskými ambicemi. Její zájem jsem vnímal delší dobu a tato nabídka mě hodně zaujala, mám motivaci posunout se v kariéře, budu se chtít prosadit a přispět k týmovému úspěchu,“ prozradil.

V Plzni bude šikovný fotbalista nastupovat s neobvyklým číslem 50 na dresu, v Karviné hrával se sedmasedmdesátkou.

V úterý podobně jako všichni hráči Západočechů absolvoval test na koronavirus a ve čtvrtek se zapojí do tréninku Viktorie. V týmu Karviné se na začátku července objevilo několik pozitivních testů na nemoc covid-19, všichni nakažení už jsou ale v pořádku. Ba Loua se Slezany nedohrál nadstavbovou skupinu o záchranu, která byla kvůli výskytu koronaviru v mužstvu Opavy předčasně ukončena. Identitu nakažených kluby, vedení soutěže ani hygiena nezveřejňují.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud