30. července 2020 • 12:40

Boleslav? Ne, Pardubice míří do Ďolíčku. Zkraje týdne může být hotovo

Autor: mms, vmn, kub
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to blízko. Nováček z Pardubic by mohl hrát FORTUNA:LIGU v Ďolíčku, kde jsou doma Bohemians. Podle informací iSport.cz jsou oba kluby domluvené, čeká se jen na pondělní rozhodnutí licenčního tribunálu a posvěcení pražského magistrátu, kterému stadion patří. Původně preferovaná varianta Mladá Boleslav je podle všeho passé.



Ďolíček jako milánské San Siro, který je domovem pro dva kluby? Tahle paralela může být brzy pravdivá. Kultovní aréna uprostřed vršovické zástavby by měla kromě Bohemians v nové sezoně hostit i domácí zápasy Pardubic.

Nováček hledá azyl od nedávného postupu do ligy, protože ve svém městě hrát nemůže. Druholigový stadionek Pod Vinicí nesplňuje požadavky licenčního manuálu a starý Letní stadion se teprve má začít rekonstruovat.

Pardubice nejdřív chtěly hrát v Mladé Boleslavi, kam by to fanoušci měli něco přes sto kilometrů, ale postupně se do hry dostal i Ďolíček. Logicky: v Praze může nováček zajímat víc lidí a je tam i pohodlnější spojení, z města perníku a dostihů se tam dá pohodlně dojet za hodinku vlakem. I Bohemians se bude nový podnájemník hodit – pomůže s placením tučných nákladů, které se na zastaralém stadionu pohybují mezi pěti až osmi miliony ročně.

Rozhodly dvě penalty ve druhém poločase
Rozhodly dvě penalty ve druhém poločase

„Vyčkáváme na rozhodnutí licenčního tribunálu. Doufáme, že budeme moct hrát na Bohemce, která je pro naše příznivce dostupnější než Mladá Boleslav. Té nicméně děkujeme za dosavadní spolupráci a vstřícnost,“ vzkázal pardubický mluvčí Radek Klier. Dohodu s Pardubicemi potvrdil i Petr Koukal, mluvčí Bohemians.

Po schválení licenčním tribunálem, který se má sejít v pondělí, se ještě bude čekat na odklepnutí smlouvy pražským magistrátem. Podle všeho by mohl stačit jen souhlas odboru majetku, celé pražské zastupitelstvo se má sejít až v září čili v rozehrané sezoně.

Mimochodem, s Bohemians jednal i druholigový Žižkov, jehož stadion také nevyhovuje. Viktoria nakonec dala přednost Proseku, kde může mít kompletní zázemí a nemusí se každý týden stěhovat zpátky.

„Náš stadion dva kluby provozně unese,“ je přesvědčený Darek Jakubowicz, ředitel Bohemians. „Je ideální, když oba kluby hrají stejnou soutěž. Dá se líp pracovat s termínovou listinou, než když to jsou dvě různé soutěže, což by bylo v případě Žižkova a Bohemky.“

Dolíček, který byl otevřený v roce 1932, výhledově čeká generální rekonstrukce. Nový kabát by mohl začít dostávat ještě v tomto volebním období komunálních zastupitelstev, které končí na podzim 2022. Ještě letos má být vypsaná architektonická soutěž a pak se počítá se stavbou na etapy tak, aby to bylo finančně únosné a Bohemians (případně i Pardubice) mohli hrát celou dobu doma.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

FK Pardubice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud