3. srpna 2020 • 04:45

Co ukázala příprava Plzně. Produktivní nováčci i sudím vytočený Guľa

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
3
  • Co ukázala příprava fotbalové Viktorie Plzeň v utkání proti Českým Budějovicím?Co ukázala příprava fotbalové Viktorie Plzeň v utkání proti Českým Budějovicím?FOTO: Koláž iSport.cz

    V prvním přípravném zápase si Plzeň bez větších problémů poradila s Českými Budějovicemi 2:0, když její branky vstřelili nováčci Miroslav Káčer a Lukáš Matějka. Zaujala však také absence dalších posil, debut Adriela Balouy či verdikt, kterým hlavní sudí rozhněval trenéra Adriana Guľu. Zde je pět nejzajímavějších momentů z prvního herního testu vicemistra v sezoně 2020/21.

  • PRODUKTIVNÍ KÁČER A MATĚJKA

    Plzeňský útočník Lukáš Matějka v přípravě s Českými BudějovicemiFoto FCVP/ Martin Skála

    Výsledek 2:0 určily trefy Miroslava Káčera a Lukáše Matějky, (staro)nových tváří Viktorie. Slovenský záložník se prosadil pohotovou střelou levou nohou po přihrávce Jana Kopice, navrátilec z hostování v Ústí nad Labem zase skóroval poté, co mu nabil Radim Řezník. Z hlediska Plzně šlo o největší pozitivum zápasu. Pro nás je fajn, že jsme mohli zakomponovat i nové hráče, aby co nejrychleji navnímali detaily a způsob hry. Jsou důležitou součástí týmu,“ uvedl trenér Adrian Guľa.

  • KAŠA A HYBŠ MAJÍ ZPOŽDĚNÍ

    Nová posila Viktorie Plzeň Matěj Hybš spolu se svým agentem Danielem Smejkalem ze společnosti IFM-M a generálním ředitelem západočeského klubu Adolfem ŠádkemFoto FC Viktoria.cz

    V nominaci na zápas naopak úplně chyběli Matěj Hybš a Filip Kaša, další letní posily červenomodrých, které přibrzdily nespecifikované zdravotní problémy. „Pro nás je důležitý zdravotní stav hráčů. Matěj Hybš, Pavel Šulc a Filip Kaša se připravovali s fyzioterapeuty, aby se od pondělí mohli připojit k týmu,“ prozradil Adrian Guľa, který dal v sobotu volno i oporám Aleši Hruškovi, Lukáši Kalvachovi, Joelu Kayambovi, Aleši Čermákovi či Tomáši Chorému.

  • KAPITÁN BA LOUA

    V přípravě proti Českým Budějovicím za Plzeň poprvé nastoupil záložník Ariel Ba LouaFoto FCVP/ Martin Skála

    Jelikož Adriel Ba Loua dorazil do Plzně až v týdnu, nastoupil do utkání proti Českým Budějovicím až v závěru coby střídající hráč. I tak nicméně dostal kvůli zápisnému kapitánskou pásku. „Ukázal, že je velmi dynamický hráč, schopný ve hře jeden na jednoho. Ale bude potřebovat hodně přidat u navnímání našeho herního způsobu, to je přirozené,“ hodnotil trenér výkon hráče z Pobřeží slonoviny, který si během jedenadvaceti minut vyzkoušel role levého i pravého křídla. A dost kazil.

  • POHÁDKA SUDÍHO GRIMMA

    Plzeňský trenér Adrian Guľa udílí pokyny během přípravy s Českými BudějovicemiFoto FCVP/ Martin Skála

    Adrian Guľa vystupuje většinou klidně, emoce dává najevo jen ty pozitivní. Ani v sobotu neměl důvod na tom nic měnit, nicméně jednou přece jen vypěnil. Slovenského kouče vytočilo, že sudí Tomáš Grimm ukončil první půli v čase 44:30, ačkoli hru přerušila přestávka na pití i další prostoje. Guľa dal svou nespokojenost s hvizdem hodně hlasitě najevo a jen tak tak, že nepraštil s lahví vody, kterou měl v ruce. Grimm se přitom na sociálních sítích paradoxně profiluje jako fanoušek Viktorie.

  • TRÉNINKOVÉ DRESY

    Fanoušci za plotem, kteří sledovali uzavřené přípravné utkání mezi Viktorií Plzeň a Českými BudějovicemiFoto FCVP/ Martin Skála

    Plzeň změnila po třinácti letech technického sponzora, místo Pumy ji bude nově oblékat italská značka Macron. Jenže oficiální dresy na sezonu 2020/21 ještě nedorazily, takže přípravu s Dynamem musel český vicemistr odehrát v provizorních tréninkových soupravách. Další zvláštností bylo, že zápas proběhl z hygienických důvodů za zavřenými dveřmi, do areálu v Luční ulici nesměli fanoušci a na rozdíl od Sparty, která hrála souběžně na Strahově s Táborskem, dokonce ani zástupci médií.

  • Všech 68 gólů Plzně. Připomeňte si, jak pálili Krmenčík nebo Beauguel
    Video se připravuje ...

    TOP 10 gólů Plzně: Centry za obranu i individuální perly Kopice, Kovaříka, nebo Kalvacha
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud