6. srpna 2020 • 19:27

Sparta - Gorica 3:1. Dvakrát se trefil Juliš, Nita chytil penaltu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty zvítězili v prvním utkání v rámci rakouského soustředění nad nováčkem slovinském ligy Goricou 3:1. Dvěma góly se na tom podílel Lukáš Juliš, jednou se trefil další útočník Libor Kozák. Brankář Florin Nita chytil penaltu.



Góly

Domácí: 69. Aliaga

Hosté: 20. Kozák, 50. Juliš, 86. Juliš

Sestavy

Domácí: Marjanovič – Hodžič, Tomiček, T. Kavčič, M. Kavčič – Grudina, Kolenc, Begič, Marinič (46.Smajlagič), Volarič – Jermol

Hosté: Nita (46. Holec) – Štětina (46. Sáček), Čelůstka (C)(46. Plechatý), Lischka – Vindheim( 46. Polidar), Krejčí (46. Fortelný), Dočkal (46. Karabec), Trávník (46. Havelka), Hanousek (46. Plavšić) – Hložek (46. Tetteh), Kozák (46. Juliš)

Karty

Domácí: Grudina

Rozhodčí

Stadion

Bled, Slovinsko

Sparta je sice na soustředění v Rakousku, ale utkání sehrála kousek za slovinskými hranicemi v Bledu. Letenský kouč Václav Kotal znovu zkoušel rozestavení na tři stopery a do obou poločasů nasadil rozdílné jedenáctky. Poprvé si za Pražany zahrála nová posila do obrany Čelůstka.

Sparťané od začátku dominovali a po 20 minutách se po centru prosadil hlavou Kozák. Do kabin přesto mohly týmy odcházet s remízou, kdyby letenský gólman v závěru první půle nechytil penaltu.

Krátce po změně stran zvýšil střelou k tyči Juliš. V polovině druhé půle se dočkal gólu i outsider, když slovenskou posilu Sparty mezi tyčemi Holce se štěstím překonal Aliaga.

Poslední slovo měl ale v 86. minutě po technické střele k tyči znovu Juliš, který pojistil třetímu týmu uplynulé sezony české ligy vítězství i v druhém duelu letní přípravy. Na úvod Pražané rozstříleli na Strahově Táborsko 5:0. I v prvním přípravné duelu skóroval Juliš.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Juliš změnil myšlení a válí: Dřív jsem si vše moc bral
Video se připravuje ...

Lukáš Juliš (39) dává svůj druhý gól v přípravném utkání Sparty proti ND Gorica (3:1)
Lukáš Juliš (39) dává svůj druhý gól v přípravném utkání Sparty proti ND Gorica (3:1)

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud