7. srpna 2020 • 19:08

Altach - Plzeň 0:1. Rozhodl Beauguel, Viktoria opět s čistým kontem

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbaloví vicemistři z Plzně odehráli první přípravný zápas na rakouském soustředění. Proti Altachu, který v uplynulém ročníku rakouské bundesligy skončil osmý, zvítězili 1:0. Utkání rozhodla branka útočníka Jeana-Davida Beauguela, který se ve druhém poločase trefil po rohovém kopu Miroslava Káčera. Viktoria nedostala branku podruhé za sebou, s čistým kontem zvládla i domácí přípravu s Českými Budějovicemi (2:0).



Trenér Adrian Guľa do zápasu pustil většinu kádru, v nominaci ale znovu chyběli Matěj Hybš a Filip Kaša, kteří čekají na první start v dresu Viktorie. Ze zkušených hráčů nebyl ani na lavičce Tomáš Hořava.

Západočeši měli většinu utkání, které se hrálo v prosluněném, větrném počasí s nádhernými alpskými scenériemi v okolí, pevně pod kontrolou. Až na drobné chyby v rozehrávce soupeře nepustili do větší šance a bez výraznějších potíží udrželi nulu vzadu.

Dopředu ale lze ještě najít rezervy. Plzeň se prosazovala zejména po standardních situacích, ze které padla jediná branka zápasu. V 64. minutě na centr po rohu Miroslava Káčera naskočil Jean-David Beauguel a přesnou hlavičkou uklidil míč do sítě.

Viktoria branku do konce utkání nedostala, stejně jako v úvodní domácí přípravě proti Českým Budějovicím zvládla zápas s nulou vzadu, což je pro trenéra Guľu jistě velmi pozitivní zpráva.

Plzeň by na soustředění v Rakousku měla odehrát ještě dva zápasy - v úterý 11. srpna (18) s rumunským CS Universitatea Craiova, v pátek 14. srpna (16) proti rakouskému SKN St. Pölten. V pátek dopoledne byl v plánu i zápas proti WSG Tirol, ten byl ale z organizačních důvodů zrušený.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud