Jan Vacek
8. srpna 2020 • 14:30

Pavelka do Rakouska nedorazí, Sparta o přestupu dál jedná. V čem je háček?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Původně bylo v plánu, že by se k týmu připojil během herního soustředění v rakouském Bad Kleinkirchheimu. K tomu ovšem téměř jistě nedojde. Jednání o možném příchodu reprezentačního záložníka Davida Pavelky do Sparty nadále probíhají. A nejsou jednoduchá. Letenští se totiž zatím s Kasimpasou výrazně rozcházejí v představách o přestupové částce.



Udržet v kádru Dávida Hancka. Přetáhnout z Boloni Ladislava Krejčího a z Kasimpasy Davida Pavelku. To byly hlavní cíle, které si vytyčilo vedení Sparty pro letní přestupové období.

Dvě položky se povedlo splnit, Hancko i Krejčí už se s mužstvem v Rakousku pod taktovkou trenéra Václava Kotala chystají na novou sezonu. Třetí do party zatím chybí. A podle informací serveru iSport.cz se to v nejbližších dnech nezmění.

Ještě nedávno uvažovaný záměr, že by se zkušený středopolař k mužstvu připojil v průběhu soustředění, podle všeho definitivně padá. Cesta k dokončení transferu může být ještě hodně klikatá.

Sparta s Kasimpasou se totiž zatím výrazně rozchází v názoru, jaké finanční parametry by tahle transakce měla mít. Jednání probíhají, obě strany spolu komunikují. Dohoda ale na stole zatím neleží.

„Sparťané zůstávají optimističtí, že se jim Pavelku povede dotáhnout. Důležitým aspektem je postoj samotného hráče. Ten dal jasně najevo, že chce na Letné působit,“ prozradil zdroj blízký samotným vyjednáváním.

David Pavelka oslavuje svůj gól proti Brazílii
David Pavelka oslavuje svůj gól proti Brazílii

Těm podle všeho nenahrála do karet skutečnost, že se Kasimpasa díky povedenému závěru sezony udržela v turecké nejvyšší soutěži. Pokud by šla o patro níž, všechno by asi bylo jednodušší.

Do zamotané situace ovšem může promluvit platový strop, o jehož zavedení se nyní v Turecku usilovně jedná. Kdyby k němu došlo, mohlo by to Pavelkův přestup výrazně zjednodušit. Stejně tak pevně daná kvóta na počet cizinců v mužstvu, o které se rovněž uvažuje.

Pokud se Spartě povede tenhle rébus rozřešit, bude mít kádr pro nový ročník prakticky postavený. „S trenérem jsme si vytyčili, že chceme mít devadesát procent mužstva k dispozici pro soustředění, což se nám podařilo. Do Rakouska odjel téměř kompletní kádr na sezonu,“ potvrdil na začátku týdne pro klubový web sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Zmíněných deset procent představuje právě Pavelka. Pokud by se nakonec opravdu převlékl do rudého, stal by se už šestou letní posilou Pražanů. Už dříve Sparta přivedla Dominika Holce, Martina Minčeva, Ondřeje Čelůstku, Dávida Hancka a Ladislava Krejčího.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Útočnou sílu máme, ale musíme to potvrdit, říká Kozák
Video se připravuje ...

Sparťané regenerovali po zápase. Kotal chválil hřiště, Rosický pozoroval
Video se připravuje ...

Juliš změnil myšlení a válí: Dřív jsem si vše moc bral
Video se připravuje ...

Na Kangovo místo máme přetlak, těší kouče Sparty Kotala
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
12

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud