8. srpna 2020 • 20:29

Slavia - Fehérvár 3:1. Velký obrat po přestávce, zápas skončil potyčkou

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie vyhráli i druhý zápas na herním soustředění v Rakousku. Po hladké výhře nad St. Poltenem otočili zápas s maďarskými vicemistry a porazili Fehérvár 3:1. Branky sešívaných dali po přestávce Nicolae Stanciu, Petar Musa a Lukáš Masopust. Zápas ukončil nešetrný zákrok na slávistu Oscara, který vyústil ve strkanici obou týmů. 



Trenér Slavie Jindřich Trpišovský na rozdíl od úvodního vítězného duelu se St. Pöltenem (5:0) tentokrát vsadil na tradiční rozestavení se čtyřmi obránci. Základní sestava do velké míry kopírovala tu z uplynulé jarní části sezony, pouze na stoperu nastoupila jedna z letních posil Karafiát.

Slávisté od deváté minuty prohrávali poté, co Zivzivadze potrestal z penalty faul Bořila ve vlastním vápně. Tři minuty po pauze favorit po nacvičeném signálu srovnal. Ševčík nacentroval z rohu těsně za vápno a Rumun Stanciu ukázkovým volejem do šibenice nedal brankáři šanci.

V 57. minutě přišel na trávník střídající Musa, po pár sekundách vybojoval u lajny míč a akci sám zakončil přesnou střelou. V 63. minutě pak další povedenou ranou zpoza vápna přidal pojistku Masopust.

Zápas ale v klidu neskončil. Už v nastavení se do sebe hráči obou týmů pustili po tvrdém zákroku na střídajícího Oscara. Zatímco ten dlouho ležel na zemi a ze hřiště odkulhal v doprovodu kustodů, spoluhráči v čele s Musou se ho zastali tak vehementně, že nebylo daleko k ranám. 

Další zápas na soustředění čeká slávisty v úterý proti Sturmu Štýrský Hradec.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud