Michal Kvasnica
10. srpna 2020 • 20:31

České kluby loví v Polsku. Karviná je úspěšná, Olomouci to asi nevyjde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Elitní polský celek Jagiellonia Bialystok se stal terčem klubů ze Slezska a Moravy, které právě ze sousedské země chtějí posílit své kádry. Jenže zatímco Karviná bude podle informací iSportu úspěšná a slovenský křídelník Martin Košťál (24) s ní už v úterý podepíše smlouvu, Olomouc vytipovaný Španěl Juan Cámara (26) pravděpodobně neposílí. Důvod je jednoduchý: finance...



Ondřej Lingr pryč, Adriel Ba Loua taky fuč a Abdulrahman Taiwo jakbysmet, stejně jako x dalších fotbalistů z karvinského kádru v minulé sezoně. Třeba stoper Milan Rundič, jenž čerstvě zamířil do polského Podbeskidzie Bielsko-Biala.

A protože jednání s Baníkem o stoperovi Martinu Šindelářovi či útočníkovi Tomáši Smolovi zatím stojí, našel MFK další posilu taky v Polsku.

Konkrétně jde o Martina Košťála, 24letého slovenského křídelníka, se kterým přestali počítat v Jagiellonii Bialystok.

V úterý by měl Košťál v Karviné podepsat smlouvu. Rodák z Nových Zámků tak zapadá do koncepce trenéra Juraje Jarábka, jenž sám deklaroval, že chce zúžit kosmopolitní tým a pracovat spíše s Čechy a Slováky.

Košťál v minulém ročníku odehrál v Ekstraklase 14 zápasů, nahrál na 3 branky. Nejlepší období v Polsku zažil hráč, jenž tam zamířil z Trnavy, na podzim 2018. Tehdy v dresu Wisly Kraków vstřelil 2 góly a na 5 asistoval.

Server TransferMarkt Košťálovu hodnotu oceňuje na cca devět milionů korun, reference na něj jdou velmi slušné.

„Je to šikovný hráč pro moderní fotbal – rychlý a technický, proto bylo jednání dost složité. Nakonec však všechny strany našly kompromis,“ prozradil zdroj.

Karviná má zacíleno na ještě jednu posilu z Ružomberoku by měl přijít univerzál Filip Twardzik. Novou tváří je Michal Papadopulos. V Koroně Kielce skončila 35letému útočníkovi smlouva, v pondělí s týmem poprvé trénoval.

I Olomouc, která stále hledá náhradu za Lukáše Juliše a Václava Pilaře, si myslela na posilu z Bialystoku. V celku, kde působí její bývalí hráči – Martin Pospíšil s Tomášem Přikrylem – si vyhlédla Španěla Juana Cámaru, levonohého krajního univerzála.

26letý fotbalista se zkušenostmi z rezervního týmu Barcelony či Villarrealu však podle našich informací do Sigmy nepřijde, protože si Hanáci nemohou dovolit přebrat celý hráčův plat.

„Šance už je mizivá, protože finanční představy se vzhledem k mantinelům Olomouce diametrálně liší,“ dodal zdroj.

Pablo González se tak tohoto krajana, jehož cenovka je podle TransferMarktu zhruba 8,5 milionu korun, na Andrově stadionu nedočká. Předchozí sezonu končil Camara s bilancí 26 zápasů, 3 gólů a 2 asistencí.

Nadějně momentálně pro Olomouc nevypadá ani příchod Carlose De Azeveda z Baníku, který se nevešel do kádru Luboše Kozla pro soustředění v Rakousku a o víkendu nastoupil za třetiligové béčko.

Ostravští s hráčem, jenž má smlouvu do konce roku, nepočítají, ale nové angažmá zatím Brazilec spolu se svým agentem kvůli nekorektnímu jednání nenašel.

Liga mění pravidla: Stačí odehrát polovina duelů, častější testy, sporné stopky za ŽK
Video se připravuje ...

S vysokými očekáváními počítám, chceme fanouškům udělat radost, říká Krejčí
Video se připravuje ...

Leeds nabízí za Stancia cca 200 miliónů! Tvrdík reagoval na Twitteru: Hezká starost!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud