18. srpna 2020 • 17:33

Testy Slavie negativní! Český mistr může začít ligu v Budějovicích

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při dalším kole testů na nový koronavirus u fotbalistů Slavie měli všichni až na nakaženého hráče negativní výsledek. Úřadující mistr dostal od hygieny svolení odehrát v neděli úvodní utkání prvoligové sezony v Českých Budějovicích za předpokladu, že v sobotu negativně dopadne i čtvrté kolo odběrů. Na sociální síti twitter o tom informoval předseda představenstva Pražanů Jaroslav Tvrdík.



Slávisté kvůli pozitivnímu testu u jednoho z hráčů museli na začátku minulého týdne předčasně ukončit soustředění v Rakousku a vrátili se do České republiky, kde byli všichni členové výpravy několik dní v domácí izolaci. Pražané podstoupili plošné testování a v pátek absolvovali další kolo. Po negativních výsledcích se mohli vrátit do tréninku. Nakažený hráč se ještě nevyléčil a zůstává v karanténě.

Až do začátku tohoto týdne platilo, že v případě pozitivního testu u některého z hráčů musí do dvoutýdenní karantény celé týmy. V pondělí se však po jednání rady vlády pro zdravotní rizika pravidla zmírnila. Plošná karanténa při nákaze covidem-19 bude zrušena ve všech sportech na všech úrovních, pokud ostatní členové týmu absolvují testy s negativním výsledkem.

Slávisté by podle předešlých pravidel a při čtrnáctidenní karanténě byli mimo hru do pondělí. Způsobilí by tak byli o den později, než by měli odehrát úvodní kolo nové ligové sezony.

Pražané měli v kádru jednoho nakaženého hráče i před květnovým restartem minulé sezony stejně jako Mladá Boleslav. Později se nedohrála nadstavbová skupina o záchranu kvůli pozitivním případům v Karviné a následně v Opavě.

Nový ročník první ligy začne v pátek předehrávkou mezi Plzní a Opavou. Slavia obhajuje prvenství a bude usilovat o třetí titul za sebou. Všechny týmy včetně realizačních nově musejí absolvovat test na koronavirus před každým prvoligovým zápasem.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

O slávisty je zájem v Premier League, Olayinku chce zase Stuttgart
Video se připravuje ...

Návraty reprezentantů: Pražská “S” cílí na velká jména
Video se připravuje ...

iSport podcast: Koronavirus Slavii zrušil soustředění. Jaký to bude mít dopad na klub?
Video se připravuje ...

iSport podcast: Proč chce West Ham Masopusta? Jak je to se zájmem o Stancia?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud