Kryštof Rossmann
18. srpna 2020 • 18:27

Liberec cílí na další dvě posily. Jednat má se záložníkem Benfiky

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šrumec na severu Čech nekončí, Hoftychova armáda by se měla ještě rozrůst. Liberecká kabina už přijala na hostování slávistickou šestici i volné Michaela Rabušice s Jhonem Mosquerou, postově v klubu ale stále spokojeni nejsou. Doplnit by potřeboval hlavně střed a kraj zálohy, mluví se až o dvou dalších vyhlédnutých posilách.



Podobná obměna kádru za tak krátkou dobu je sama o sobě nevídaná, obzvlášť když se většina z přestavby odehrála na jedné trase. Koketování Liberce se Slavií vyvrcholené hromadným transferem vzbudilo vlnu reakcí, Slovan skládá tým téměř odznova. Zůstala silná osa v čele s gólmanem Filipem Nguyenem, obránci Janem Mikulou, Martinem Koscelníkem, Matějem Chalušem, Tarasem Kačarabou i záložníky Kamsem Marou a Jakubem Peškem.

Dál už přichází prostor pro novou partu, jež zatím bojuje s nejrůznějšími manky z předchozí sezony, což na tiskové konferenci přiznal kouč Pavel Hoftych. „Potřebujeme mužstvo postupně dostávat do větších tréninkových dávek. Kondiční trenéři museli stáhnout naše tablety o 20 procent zátěže, kterou jsem měli na konci minulé sezony, abychom kluky neuvařili.“

Pod svá křídla si doposud vzal volné hráče Jhona Mosqueru s Michaelem Rabušicem, klub zřejmě dotáhne i přestup 19letého testovaného trnavského útočníka Lukáše Csána, ze Slavie mu navíc dorazila šestice Jan Matoušek, Jakub Jugas, Jakub Hromada, Daniel Kosek, Mohamed Tijani a Júsuf Hilál. S posledním zmiňovaným o přesunu promlouval i Jindřich Trpišovský, který mu stejnou cestu, jako si vybrali Petar Musa s Janem Kuchtou, doporučil.

Slovenský záložník Martin Chrien hrával za Plzeň, nyní působí v Benfice Lisabon
Slovenský záložník Martin Chrien hrával za Plzeň, nyní působí v Benfice Lisabon

„Kdybychom o hráčích nevěděli, že se chtějí zlepšovat, nebrali bychom je. Proběhly debaty s Jakubem Jugasem i Janem Matouškem. Jakub Hromada říkal, že se chce vrátit jedině do Slovanu. Kluci k námi tedy sami chtějí, potenciál na zlepšení určitě nechybí. Nechyběl už minulou sezonu a pracovat chtějí i noví hráči. Vše je o tréninkovém procesu, zápas už je jen pomyslná třešnička,“ pokračoval 53letý trenér.

Se skladbou nového kádru panuje obecně v klubu spokojenost, některé posty však prozatím vyřešené nejsou. Na krajích by v případě potřeby mohli alternovat hráči ze středu zálohy, variantou pro domácí zápasy je i rozestavení se dvěma útočníky. A mluví se také o dalším posílení týmu na středu a krajích zálohy.

Jedno jméno vystává ve spojení se Slovanem častěji než jiné, klub údajně jedná s 24letým záložníkem Martinem Chrienem z lisabonské Benfiky. Talentovaný středopolař, který se blýskl na mezinárodní scéně povedeným šampionátem do 21 let 2017, se na konci června stejného roku přesunul do Portugalska z plzeňské Viktorie za milion eur. „Na našem pracovním flipchartu bylo strašně moc jmen, přestupové období se teprve rozbíhá. Chtěli bychom přivést možná ještě dva hráče. Jestli to bude Chrien, na to vám teď nedokážu odpověděť,“ komentoval ředitel klubu Libor Kleibl.

Na severu Čech tak kousek po kousku pokračují v budování týmu, skládají si sestavu podle svých možností. Už teď je jasné, že hráčský potenciál na obhajobu umístění z minulého roku v klubu mají, otázkou zůstává, jestli ho realizační tým dokáže znovu včas vytěžit...

Očima trenéra: Pavel Hoftych

Máme stejně silný tým

„Mužstvo je prozatím nevyladěné v postech, očekáváme, že ještě dva hráči přijdou. Trápí nás hlavně střed s krajem zálohy, ale jinak by měl být tým stejně kvalitní jako minulou sezonu. Pokud budeme v optimální formě, troufám si říct, že tomu tak bude. Problém je stejný jako před rokem, někteří hráči tréninkové dávky vstřebávají postupně. Pracovat musíme na všem: souhře, kondici i návycích. O ně jde, hráči si například nejsou jistí, jestli Jhon Mosquera půjde do středu, nebo náběhů. Je řada automatismů, které ze začátku určitě nebudou fungovat. Musíme se situací poprat týmovými výkony, absolutní ochotou všech fungovat dozadu a shrábnutím ega výborných fotbalistů do fyzické práce pro tým.“

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

OVERTIME: Hoftych o odchodu Breiteho, vlastnostech Malinského a Kuchty
Video se připravuje ...

OVERTIME: Trpišovský je TOP! Ale já mám vlastní příběh, říká liberecký Hoftych
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

OVERTIME: Vyladili jsme tu naši turbomašinu, říká Pavel Hoftych
Video se připravuje ...

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud