Jan Vacek
21. srpna 2020 • 13:50

Po jednom zápase za Spartu do akce? Kotal řeší start mladíka i stopery

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
20
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Období přípravy a všemožného zkoušení je u konce. Sparta už v sobotu odpálí nový ročník úvodním ligovým duelem. A ten je pro ni hodně zrádný, míří totiž do Brna. Trenéru Václavu Kotalovi navíc situaci komplikuje absence několika klíčových hráčů. I proto vyhlášený stratég musí improvizovat. Podle informací webu iSport.cz Letenští pracují i s variantou, že by se do stoperské trojice zasunul původem střední záložník Ladislav Krejčí II. Jeho obvyklý post by pak zastal mladík Filip Souček.



Když předstoupil před novináře v rámci pondělní předsezonní tiskové konference, zdál se být v dobrém rozmaru. Kouč Sparty Václav Kotal začal vtípkem, když ale přišla řeč na možné absence, jeho tvář se zalila nespokojeností. Možná i hněvem.

„Zranění hráčů mě trápí,“ nekličkoval uznávaný odborník.

Pro zítřejší mač v Brně Kotal téměř jistě nebude moc využít Dávida Hancka, Ladislava Krejčího I, Davida Moberga Karlssona či Martina Minčeva. To jsou citelné ztráty, minimálně první dva jmenovaní by totiž určitě byli v základní sestavě.

Kotal proto musí vymýšlet, jak mužstvo na hřišti seskládá. A je velmi pravděpodobné, že do akce pošle odlišnou jedenáctku, než která odehrála minulý týden na soustředění v Rakousku generálku s Wolfsbergerem (2:2).

Filip Souček v dresu Sparty během přípravného utkání s rakouským Hornem
Filip Souček v dresu Sparty během přípravného utkání s rakouským Hornem

Podle informací serveru iSport.cz totiž Kotal pracuje s variantou, že by do stoperské trojice k Ondřeji Čelůstkovi a Lukáši Štetinovi zasunul Ladislava Krejčího II. Mladý záložník má s tímto postem zkušenost z reprezentační jednadvacítky, pozice levého stopera by mu mohla sedět. Sparta by tím reagovala na zatím vysoce nepřesvědčivé výkony Davida Lischky.

Tímhle tahem by ale vznikla mezera ve středu pole. Zacelit by ji mohl Filip Souček. Pro někoho možná překvapivá volba, mladý záložník ale v přípravě zaujal. V dosud jediném startu v rudém (4:0 s Hornem) patřil k nejlepším hráčům na hřišti, premiéru ve Spartě navíc korunoval gólem.

Bývalý hráč Opavy se vyznačuje pracovitostí, dobrým pohybem a velmi solidní prací s míčem. V srdci letenské sestavy by mohl tvořit s Michalem Sáčkem, oba by pracovali pro výše postaveného kreativce Bořka Dočkala.

Další pozice by mohly zůstat neměnné. Tedy Milan Heča v brance, Matěj Hanousek s Andreasem Vindheimem coby křídelní hráči a na hrotu duo Adam Hložek a Lukáš Juliš.

„Čeká nás velmi těžký zápas, ale jsem přesvědčený o naší kvalitě. Pokud k utkání přistoupíme zodpovědně, tak ho zvládneme,“ zdůraznil v rozhovoru pro klubový web asistent trenéra Michal Šmarda.

Sparta z Brna potřebuje přivézt tři body, cokoli jiného by byl průšvih. Pražané si v minulých letech osahali, jak důležité je nový ročník dobře začít. Před rokem vykopli domácí porážkou 0:2 se Slováckem, na kterou se rázem začaly nabalovat starosti.

Tohoto scénáře se nyní rudí potřebují vyvarovat. Rozsáhlým absencím navzdory.

Páteční deník Sport s velkým magazínem před FORTUNA:LIGOU kupujte ZDE>>>

Titulní strana Sport Magazínu před startem FORTUNA:LIGY Titulní strana Sport Magazínu před startem FORTUNA:LIGYFoto Sport Magazín

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Skončí Sparta před Plzní? Kdo bude nejlepší střelec?
Video se připravuje ...

Sparta před sezonou: Přestavbou k boji o titul. Budou Letenští víc konkurovat?
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
20

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud