Radek Špryňar
22. srpna 2020 • 07:20

Plzeň ovládl strach i nejistota: Nejtěžší tři dny v novodobé historii klubu

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třikrát za osmačtyřicet hodin se nechali testovat. První dva výsledky byly pozitivní. Plzeň ochromil strach z budoucnosti. Vše (snad) dopadlo dobře. Páteční plošný test vyšel negativně a vicemistr po hodinách utrpení mohl nastoupit k prvnímu zápasu nové sezony proti Opavě. Přesto stoprocentně platí: klub má za sebou tři nejtěžší dny v novodobé historii. „Je to tak. Bylo to těžký. Strašně těžký,“ říká zdroj Sportu detailně obeznámený s obavami, které v posledních desítkách hodin sevřely Viktorii.



V pátek ve dvě hodiny odpoledne si Plzeň mohla zhluboka vydechnout. Třetí hromadné testování neodhalilo žádný pozitivní nález na nemoc COVID-19 jako v předchozích dvou dnech. Půl hodiny poté už klub oficiálními kanály zvěstoval do světa, že večer nastoupí proti Opavě k premiérovému vystoupení v novém ročníku FORTUNA:LIGY.

Všechny koronavirové trampoty započaly ve středu. Klub podstoupil dle nařízení Ligové fotbalové asociace testování. Jeden z hráčů byl pozitivní. Ve čtvrtek při nutném opakování procedury zase, pro změnu jeden ze členů širšího realizačního týmu. Situace začala být kritická.

Ve vážném ohrožení nebyl jen včerejší zápas s Opavou, panika se znásobila zejména s ohledem na středeční duel druhého předkola Ligy mistrů proti nizozemskému Alkmaaru. „Nezbývalo než se modlit,“ prohlásila osoba blízká klubu, která si nepřála být jmenována.

Až do odletu maximální izolace

Generální ředitel Adolf Šádek nařídil od pátku maximálně opatrný režim, Viktoria vstoupila do naprosto výjimečného stavu řízené izolace. Kompletní tým bude až do úterního odletu do Nizozemska pobývat na hotelu, odloučený od rodin a veškerých rodinných příslušníků. „Sehrání zápasu s Alkmaarem je pro nás absolutní prioritou a vše tomu nyní podřídíme,“ prohlásil.

Přitom v Plzni od prvního dne přípravy zavedli zvláštní hygienická opatření. Mužstvo dostalo jasné instrukce, snažilo se chovat maximálně zodpovědně, aby se minimalizovalo riziko nákazy. Hráči se během tréninkových cyklů převlékali v kabinách jen ve velmi malých skupinkách.

V Doosan Areně došlo k vyklizení několika místností, aby mohlo dojít k oddělení minitýmů. Naprosto se minimalizoval kontakt s ostatními zaměstnanci klubu. Před odjezdem na soustředění do Rakouska bylo mužstvo dvakrát na testech. Jednou pak přímo ve Schwazu. Výsledky byly negativní…

Až po návratu, dva dny před vstupem do soutěže, začaly těžkosti.
„Víte, bude to tady pořád, musíme se s tím naučit žít. Nesmí to být pro nás žádná berlička. Měli jsme se s tím vypořádat lépe,“ sympaticky pronesl kouč Adrian Guľa po vydřeném triumfu 3:1 nad Opavou.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Plzeň - Opava 3:1. Favorit otočil proti deseti, pálil i Ba Loua
Video se připravuje ...

Sport Magazín Plus před startem FORTUNA:LIGY objednávejte na iKiosek.cz ZDE>>>

Titulní strana Sport Magazínu před startem FORTUNA:LIGY Titulní strana Sport Magazínu před startem FORTUNA:LIGYFoto Sport Magazín

Plzeň - Opava: Po náporu Západočechů dotlačil míč za gólmana Beauguel, 2:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Opava: Bucha penaltu bezpečně proměnil a srovnal stav, 1:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Opava: Hrabina ve vápně fauloval unikajícího Kovaříka. Červená a druhá penalta pro domácí!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Plzeň - Opava: Čermák při penaltě selhal! Trefil pouze břevno
Video se připravuje ...

Plzeň - Opava: Mondek neobratně trefil míč rukou ve vápně, penalta pro domácí!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud