Radek Špryňar
Premium
9. září 2020 • 05:00

Liga se zvedá, dokázala „holoubata“. Prvky ze Slavie, existují limity

Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtrnáct hráčů nahonem sesbíraných v luzích a hájích Česka srdnatě čelilo skotské výpravě v Lize národů. Padli 1:2. Nicméně za sympatický výkon a hrdinský odpor sklidili slova chvály a uznání. Ligový výběr následně rozproudil debaty o síle tuzemské soutěže. „Tvrdím, že naše liga je kvalitní. Stoprocentně patří mezi deset nejlepších v Evropě,“ rázně praví trenér Ivan Kopecký. Nastává čas změny pohledu na tuzemskou fotbalovou produkci? Ano, může být. V placené části pro iSport Premium najdete i rozhovor s trenérem Slovácka Martinem Svědíkem.



Bylo krátce po půlnoci, desítky minut po duelu se Skotskem. David Holoubek seděl v tiskové místnosti Androva stadionu v Olomouci. Pral se směsicí emocí, které v něm vyvolala smůlovatá porážka 1:2. Když měl zodpovědět dotaz týkající se kvality české nejvyšší soutěže, vyřkl následující věty. „Mám ji zařazenou hodně vysoko. Spousta zahraničních hráčů a zahraničních trenérů to tady nebyla schopna zvládnout. Jsem toho názoru, že česká liga má velkou kvalitu,“ pravil zastupující reprezentační kouč.

Otázka měla elementární logiku.

Na olomouckém place v červených dresech pobíhala skupina hráčů rekrutující se pouze z FORTUNA:LIGY. A to ještě výběr, který měl daleko do označení elitní. Vždyť chyběli hráči Sparty, Plzně, Slavia poslala druhý sled. Kdežto Skotové měli na hřišti fotbalisty z Manchesteru United, Liverpoolu, Southamptonu, Sheffieldu United…

„Býval jsem k naší soutěži kritický, ale v posledních dvou letech si názor pomalu upravuji. A dnes tvrdím, že naše liga je kvalitní. Stoprocentně patří mezi deset nejlepších v Evropě,“ razantně tvrdí Ivan Kopecký, expert deníku Sport.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud