Radek Špryňar
Premium
3. listopadu 2020 • 17:00

Kureš: Svědomí mám čisté. Přátelství Chovance s Rogozem nebylo vhodné

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Seděl v komisi Jozefa Chovance, kterou před pár týdny rozmetala korupční aféra. Nyní bude členem i té provizorní. Jiří Kureš v tom nevidí problém. Svědomí má prý čisté. „Komise pracovala zodpovědně. Nemyslím si, že by nesla vinu na celé kauze,“ obhajuje se zkušený pravidlový expert. V rozhovoru pro iSport Premium se vyjadřuje k vazbě na Romana Berbra i k napojení Chovance na Romana Rogoze.



Dalo vám přemýšlení, zda přijmout pozici v provizorní komisi rozhodčích?
„Trochu ano. Když byla původní komise rozpuštěna, nečekal jsem, že dostanu další nabídku. Ale tím, že někteří odmítli, došlo i na mě. Obdržel jsem ji od svazového předsedy Martina Malíka. Nacházíme se v krizové situaci, fotbal potřebuje pomoct, tudíž jsem neodmítl. Na rozdíl od těch, kteří tvrdí, že pomoct chtějí, ale rozhodli se jinak. Stejně jsem se zachovat nechtěl.“

Nicméně komisi předsedy Jozefa Chovance chyběl morální kredit a vy jste byl její plnohodnotnou součástí. Zvažoval jste i tento aspekt?
„Určitě. Komise měla morální odpovědnost za rozhodčí, z nichž někteří v kauze figurují. Proto jsem rozuměl rozpuštění naší skupiny výkonným výborem. Člověk o tom přemýšlí, nicméně tvrdím, že jsme pracovali zodpovědně. Byl jsem členem komise už za Luďka Macely, spolupracoval jsem s předsedkyní Dášou Damkovou, stejně tak s komisí Michala Listkiewicze. Po odborné stránce jsem všechny jejich požadavky splnil. Školení, přednášky, semináře, soustředění pro rozhodčí, na všem jsem se podílel. A u Jozefa Chovance jsem byl též v roli pravidlového experta.“

Máte tedy čisté svědomí?
„Ano, mám. Četl jsem, že předseda měnil nějaké nominace.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud