26. listopadu 2020 • 10:10

Nezmarovo jméno v kauze Berbr. Nemůžu jít do očisty fotbalu, přiznal

Vstoupit do diskuse
34
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar je podle svých slov součástí odposlechů v rozsáhlé korupční kauze dopadající na český fotbal. „Doneslo se ke mně, že se snad v odposleších, které jsou ve spisu v souvislosti s vyšetřováním Romana Berbra, měl objevit i jeden můj telefonát,“ řekl v rozhovoru pro Seznam Zprávy. Stejnou informací disponuje také iSport.cz. V textu odůvodnění obvinění, které mají v ruce právní zástupci všech obviněných osob, je údajně pasáž o telefonickém kontaktu mezi oběma funkcionáři.



Nezmar v rozhovoru přiznává, že s Bebrem mluvil před utkáním s Olomoucí, kterým Slavia vstoupila do nadstavbové části na jaře minulého roku. Na duel byl nominován rozhodčí Petr Ardeleanu, což dle někdejší sportovního šéfa sešívaných vyvolalo v Edenu panické stavy. „Ardeleanu je všeobecně považován za hodně proplzeňského rozhodčího. Takže ve Slavii vznikla z jeho nominace docela panika,“ říká a dodává, že si ten rozhovor nepamatuje. „Ale pravděpodobně jsem s ním tedy asi o tom mluvil.“

Podle zdrojů iSport.cz se měl Ardeleanu – zřejmě pár dní před utkáním – potkat s Berbrem. Na základě této schůzky měl bývalý místopředseda asociace kontaktovat právě Nezmara s tím, že se má před zápasem zastavit za Ardeleanem.

Co na to samotný rozhodčí?

„S Nezmarem jsem o tom nikdy nemluvil. A ani se ke mně nedostalo, že by po mně něco chtěl. Rovněž platí, že nevím, že by mi kvůli tomu Roman Berbr volal. Jestli si oni volali nebo se sešli, to vážně netuším,“ řekl pro iSport.cz.

V inkriminovaném utkání z 27. dubna 2019 zvítězila Slavia 2:1 a udržela si čtyřbodový náskok před druhou Viktorií. Ardeleanu nemusel řešit téměř žádné sporné situace. Jednou kvůli penaltové situaci zkoumal video, a to po zákroku na Hušbauera. Střet nakonec posoudil jako čistý.

Petr Ardeleanu je momentálně v Belgii. Dnes bude pískat zápas Evropské ligy mezi Standardem Lutych a Lechem Poznaň. Asistenty mu budou Jiří Moláček a Petr Caletka, čtvrtým rozhodčím je Karel Hrubeš.

Nezmar pro Seznam Zprávy připouští, že si s Berbrem celkem pravidelně volal. „Potkával jsem se s ním tak pětkrát do roka, možná jednou měsíčně jsme si zavolali. Probírali jsme různá témata: reprezentaci, termínové listiny, juniorky ve třetí lize… Lidé mají kolikrát pocit, že ten, kdo se s ním kdy potkal, musel jet nutně na červenou, ale tak to není,“ hájí se. „Možná někdo řekne, že jsem jel na oranžovou. Pohyboval jsem se v šedé zóně, ve které se v českém fotbale funguje.“

I proto prý nemůže kandidovat na čelní funkce v českém fotbale a být jednou z osobností podílejících se na očistě prostředí. „Ne, já se nemůžu zapojit do žádných nových struktur, nemám na to právo,“ praví.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Reakce FAČR na korupční skandál: Berbr rezignoval, letí i Chovanec
Video se připravuje ...

iSport podcast: Očistí se FAČR po Berbrově rezignaci? Měl by Malík odstoupit?
Video se připravuje ...

Malík by rozhodně neměl zůstat ve funkci předsedy, říká redaktor Sportu Jan Podroužek
Video se připravuje ...

iSport podcast: Legenda, nebo úředník? Kdo by mohl vést FAČR po Malíkovi?
Video se připravuje ...

Růže mezi trny rezignovala. Jak na Damkovou reaguje předseda Malík?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
34

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud