11. prosince 2020 • 13:45

Na fotbale až 300 lidí. Ale pouze partneři klubu a s negativním testem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Také při zápasech první a druhé fotbalové ligy může být ve vnitřních prostorech stadionů přítomno až 300 lidí z řad dlouhodobých partnerů klubů. Novinku, která od minulé soboty platí rovněž na hokejových utkáních extraligy a první ligy, zařadila do aktualizovaného protokolu opatření proti šíření covidu-19 Ligová fotbalová asociace, řídící v Česku profesionální soutěže.



Výjimka od ministerstva obsahuje několik podmínek. Všechny osoby musí být uvedené na seznamu dlouhodobých partnerů klubu a musí se prokázat negativním odběrem na koronavirus ne starším než 48 hodin. Postačí rychlejší a výrazně levnější antigenní test.

Zároveň se všichni partneři musejí pohybovat jen ve vnitřních prostorech stadionu, a to v oddělených skupinách po maximálně 10 lidech. Domácí klub musí zajistit jejich oddělený příchod a odchod. Kromě partnerů smí být na stadionech nejvýš 200 osob a do tohoto počtu jsou zahrnuti i hráči, realizační týmy či rozhodčí.

Na fotbalové ligové zápasy v Česku mohli diváci v omezeném počtu naposledy na začátku října předtím, než byly sportovní soutěže na měsíc kvůli zhoršené koronavirové situaci v zemi zastaveny. Po jejich znovuobnovení se hraje bez fanoušků.

O levnějších testech pro profesionály se bude jednat

Minulý týden při domácím zápase pražské Slavie v Evropské lize s Beer Ševou mohlo být přítomno v Edenu 600 hostů z řad partnerů klubu, podobnou výjimku dostaly pro čtvrteční duely Sparta proti AC Milán a Liberec proti Crvene zvezdě Bělehrad.

Do aktualizovaného manuálu, který LFA zveřejnila na svém webu v sobotu, zatím nebyla zařazena jiná z novinek - možnost používání levnějších antigenních testů i pro samotné profesionální kluby.

Hráči a členové realizačních týmů tak nadále musejí absolvovat odběry výrazně nákladnější metodou PCR. Cena za jeden test se pohybuje okolo 1700 korun, zatímco antigenní test by měl vyjít na pár stovek. Hokejisté již možnost antigenních odběrů zakotvenou v manuálu mají, fotbalisté by o tom mohli jednat příští týden na ligovém výboru LFA.

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud