27. prosince 2020 • 23:06

Sima: 8 milionů eur! Server určil cenu komety Slavie, ale Hložek je dražší

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
56
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho prázdné políčko s cenovkou u slávistického objevu Abdallaha Simy se na webu Transfermarkt.de zaplnilo. Na kolik cení senegalského teenagera renomovaný server, který hodnoty hráčů dlouhodobě a pravidelně sleduje a upravuje? 8 milionů eur (211 milionů korun). Dražší z FORTUNA:LIGY je jen sparťanský talent Adam Hložek, jenž má 12 milionů eur (316 milionů korun).



Server Transfermarkt.de provedl poslední prosincovou neděli plánovanou revizi hodnot hráčů ve FORTUNA:LIZE. Nejcennější hráči nepřekvapí – nejdražším fotbalistou v tuzemské nejvyšší soutěži zůstává momentálně zraněný sparťanský útočník Adam Hložek, jehož cena povyskočila oproti poslední aktualizaci o tři miliony na 12 milionů eur (316 milionů korun).

Druhý je slávistický střelec Abdallah Sima. Senegalský objev podzimu neměl hodnotu dosud určenou, nyní je na světě a činí 8 milionů eur (211 milionů korun). Obrovský skok z nuly zapříčinily skvělé Simovy výkony a střelecká potence v české lize i v Evropské lize. Je otázka, na kolik si ho Slavia opravdu cení, šéf klubu Jaroslav Tvrdík nedávno v pořadu ČT Dohráno Plus prohlásil, že na Simu odmítl nabídku za 10 milionů eur.

Za Simou následuje v žebříčku nejhodnotnějších hráčů dalších šest borců ze Slavie. Brankář Ondřej Kolář povyskočil o 1,5 milionu eur na 7,5 milionu (198 milionů korun), cena křídelníka Petera Olayinky vzrostla o 2,5 milionu eur na 6 milionů (158 milionů korun, Nicolae Stanciu si drží 4,5 milionu eur (119 milionů korun).

Petru Ševčíkovi a Lukáši Masopustovi přibyl jeden milion eur a jsou nyní ceněni na 3,5 milionu eur (92 milionů korun). Stoper David Zima počítá také razantní vzestup své hodnoty, ze 400 tisíc eur má nyní 3 miliony eur (80 milionů korun). Hodnota celého slávistického kádru činí 55,9 milionu eur (1,473 miliardy korun).

Zajímavý nárůst své hodnoty zaznamenal i nejlepší střelec ligy Lukáš Juliš ze Sparty, který ze 450 tisíc eur vyletěl na 2,5 milionu eur (66 milionů korun). Naopak nemalý pokles proběhl u záložníka Michala Sadílka, který hostuje v Liberci z PSV Eindhoven. Jeho cena spadla z 3,2 milionu eur na 2,5 milionu eur.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

TOP góly 14. kola: Stanciův volej z Plzně i Janetzkého bomba
Video se připravuje ...

MOMENTY 14. kola: Nejhorší Plzeň od podzimu 2006 nebo bizarní penalta na Letné
Video se připravuje ...

Trpišovský: Z obou stran to bylo utahané. Chválil oba stopery
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Plzeň - Slavia 0:1. Klíčový duel pro Guľu rozhodl Stanciu
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Bohemians 2:1. Sima rozhodl derby gólem a asistencí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
56

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud