4. ledna 2021 • 15:47

Vysněná posila Slavie je blízko. V létě to nevyšlo, teď bude Dán trochu dražší

Autor: jp, jon
Vstoupit do diskuse
25
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco v poslední době Slavia o hráče spíš přicházela, na prahu zimní pauzy se nejspíš dočká zajímavé posily. Podle instagramového účtu Slavia backstage, který je spojovaný přímo s nejužším vedením klubu, jsou "sešívaní" blízko dohody s Alexanderem Bahem z dánského Sönderjyske. Podle informací Sportu by za 23letého krajního obránce či záložníka měla Slavia zaplatit 1,7 milionu eur (44,2) milionu korun). V sestavě by měl zaplnit místo po Vladimíru Coufalovi, který na začátku podzimu odešel za Tomášem Součkem do West Hamu.



Vysněná posila trenéra Jindřicha Trpišovského. Tak uvádí instagramový účet Slavia backstage, známý přímou linkou na předsedu klubu Jaroslava Tvrdíka, blížící se novou posilu Alexandra Baha. Do konce týdne by Slavia jeho přestup měla oficiálně oznámit.

Chtěla ho už v létě. Jenže během posledního dne přestupů v Česku se situace zkomplikovala a dánského obránce Sönderjyske se získat nepodařilo. Tehdy se mluvilo o částce v přepočtu kolem 30 až 35 milionů korun.

Bah měl přijít jako náhrada za pravého obránce Vladimíra Coufala, trenér Jindřich Trpišovský a jeho asistent Zdeněk Houštecký si 23letého beka silně oblíbili pro jeho dobrou podporu ofenzivy i fyzické parametry.

Bah zůstal pod jejich dozorem, jenže po konci letního přestupového okna nastala komplikace. Na jednu stranu se potvrdil Trpišovského a Houšteckého dojem, dánský obránce loni v listopadu debutoval v reprezentaci proti Švédku. A při výhře 2:0 dal i gól.

Na druhou se pochopitelně dalo očekávat, že pokud by chtěla Slavia Baha pořád získat, už to za těchto okolností bude dražší. Ovšem podle informací Sportu nejspíš zase ne o tolik. Mluví se o sumě zhruba 1,7 milionu eur, tedy přibližně 45 milionů korun, což je „jen“ o deset až patnáct milionů korun víc, než kolik by museli „sešívaní“ zaplatit před půl rokem.

Účet slaviabackstage uvádí, že Slavia je se Sönderjyske na částce dohodnutá, zbývá už jen hráčova zdravotní prohlídka v Praze a podpis smlouvy.

Podobně dobře rozjeté mají „sešívaní“ další dvě posily. Tou druhou by měl být stoper Taras Kačaraba ze Slovanu Liberec, forma hostování s opcí. Na sever už klub poslal na půl roku málo vytíženého Ondřeje Karafiáta.

Třetí dohoda se týká nedávného ukončení brankářského můstku mezi červenobílými a Mladou Boleslaví. Na začátku přípravného období Slavia informovala, že vrací „škodovce“ půjčeného Jana Stejskala a stahuje si odsud Jakuba Markoviče.

19letého gólmana totiž hodlá poslat na jaro do Pardubic, u kterých si na oplátku na pozici dvojky za Ondřejem Kolářem vyhlédla 32letého Marka Boháče. Ten patřil na podzim k nejlépe hodnoceným brankářům v lize, v dresu nováčka vychytal pět nul, víc má právě jen slávistický Kolář, devět.

Těmito třemi jmény by měl český mistr své zimní posilování patrně uzavřít.

 

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

TOP góly 14. kola: Stanciův volej z Plzně i Janetzkého bomba
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Plzeň - Slavia 0:1. Klíčový duel pro Guľu rozhodl Stanciu
Video se připravuje ...

Střelec Stanciu: Proti Plzni jsme museli pracovat dvakrát tvrději. Gól věnoval dceři
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
25

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud