20. ledna 2021 • 12:40

Liga očima fanoušků: Lenost v Plzni neodpouští, Baník měl Spartu zlomit

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
1
  • Souboj ostravského Jakuba Pokorného se sparťanem Lukášem JulišemSouboj ostravského Jakuba Pokorného se sparťanem Lukášem JulišemFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    Po kratičké zimní pauze se o víkendu znovu rozběhla FORTUNA:LIGA. Slavia v Edenu přehrála Olomouc, mrazivý souboj Baníku se Spartou skončil bez gólů. A Plzeň zase nevyhrála, její zmar v Příbrami vyvrcholil neproměněnou penaltou Aleše Čermáka. Co na to říkají fanoušci předních českých klubů? 

  • SLAVIA: Trenéři mají z čeho vybírat

    Slavia kvůli koronaviru neabsolvovala soustředění v Portugalsku a my jsme nemohli vidět jediný přípravný zápas. Velkým otazníkem proto byla sestava proti Olomouci. I přes to, že nehrála ta nejsilnější, dopadl duel přesně tak, jak měl. Výhrou „sešívaných“. Diskutabilní penalta po nechtěném zákroku Jana Kuchty nakonec byla zbytečnou rozbuškou emocí některých fanoušků. Bohužel pravidlo ruky se upřesňuje celkem často a fanoušci potom nejsou schopni oprávněnost penalty posoudit. A upřímně, správného výkladu není schopna ani většina televizních komentátorů. Pro nás je však důležitá další výhra a upevnění první pozice. Navíc jsme postoupili přes Duklu v poháru. Hodně obměněná sestava ukázala nejvyšší kvality na všech postech. Zejména Beran, Hromada a Van Buren dokázali, že trenéři mají těžké rozhodování. Nyní se už ale chystejme na další nabitý program a doufejme v kvalitní přípravu, aby se nám vyhýbala zranění. V teplotách, ve kterých se toto kolo hrálo, to bylo občas až nedůstojné.

    DAVID OCETNÍK. 42 LET, AREA 114

    SESTŘIH: Slavia - Olomouc 3:1. Sešívaní otočili dvěma spornými penaltami, pálil Kuchta
    Video se připravuje ...

  • PLZEŇ: Na plný plyn s ruční brzdou

    Tak se nám rozběhla jarní část ligy. O nějakém jaru se tedy nedalo mluvit, zima, mráz... Stejně se do hlediště nedostaneme, tak co. Říkal jsem si: pěkná prohlášení od našeho vedení, že do toho šlápnou a pojedou na plný plyn. Bohužel zřejmě se zataženou ruční brzdou. Zase hra na ho..., mnoho přihrávek k ničemu, nápad nijaký, centry žádné. Podzim jako přes kopírák. Nejde nějak našim primadonám říct, že se musí bojovat pořád? Nějak jsem si odvykl tomu, že tři zápasy po sobě nedáme branku. A že ze hry bolí oči, to je fakt problém. Možná něco obměnit, mít někoho, kdo to v kabině seřve na jednu hromadu, anebo já nevím co, něco se udělat musí. Protože jinak jsme zpátky podprůměrný tým, který ani nebojuje. Fanoušci tohle neodpustí. Lenost ne. Jde o to, jestli na nás, pokud se to nezmění, bude ještě někdo chodit. Jo, někdo ano. Srdcaři. A ti budou chtít vidět bojovnost do posledního dechu. Jinak bude co? Zle. Tak příště, že by nám perník chutnal? Čest královně Viktorce, covid s vládou navždy pryč!

    KOVI. 52 LET, KOORDINÁTOR DISTRIBUCE

    Čermus, doleva! Jak Horváth rozhodil Čermáka před zahozenou penaltou
    Video se připravuje ...

  • SPARTA: Asi jsme hlavně nechtěli prohrát

    Po abnormálně krátké zimní pauze začala jarní část. Na jarní to ale moc nevypadá. Možná že je i dobře, že je to zatím bez diváků, protože by návštěvnost asi moc velká nebyla. Musím smeknout před hráči, protože počasí je sice pohádkově zimní, ale určitě ne fotbalové. Minus 13 v Ostravě bylo až moc. Zápas to byl bojovný a běhavý. Plichta je asi spravedlivá. Trochu se nemůžu zbavit pocitu, že jsme hlavně nechtěli prohrát, a podle toho vypadala taktika i hra. Sestava byla dost lepená v návaznosti na rozsáhlou marodku spojenou s karetními tresty pro některé hráče. Juliš byl dost osamocený, prakticky jsme neohrozili bránu. I když... Kdybychom v závěru vyřešili lépe některý z brejků, mohlo být i líp. Ale to bychom chtěli asi moc. Jinak mě v týdnu docela pobavilo, s jakou pompou Plzeň oznámila, že má po deseti letech odchovance do základu. Naposledy to byl prý Darida. Jsem rád, že tohle u nás funguje a odchovanci jsou pravidelnou, a hlavně platnou součástí kádru. Teď třeba Vitík s Karabcem.

    MICHAL ŠEDIVÝ. 52 LET, OUTDOOR EXPERT

    Vitík po ligovém debutu za Spartu: Motivací mi byli oba Adamové
    Video se připravuje ...

  • BANÍK: Měli jsme je zlomit a vyhrát

    Na takhle slabou Spartu, a je mi jedno že s mnoha absencemi, už zřejmě dlouho nenarazíme. Nenáviděný soupeř nevystřelil za celý zápas ani jednou na branku, a přesto si veze z Ostravy bod. Náš výkon v poli nebyl špatný, ale dlouhodobě máme problém s předfinálním řešením situace, agresivitou v šestnáctce a samotným zakončením. Na celkem slušném výkonu mi přesto vadily dvě věci. Ta první, že se trenér Kozel přes jasnou defenzivu hostů ve druhé půli neodhodlal k nasazení druhého útočníka a nepokusil se jedním gólem odpor Sparty zlomit. Ta druhá, že jsme byli na hřišti, až na pár výjimek jako Fleišman, Fillo, Laštůvka nebo De Azevedo, moc hodní a téměř bez emocí. Jasný příklad je celkem pohodový debut mladého stopera hostů, kterému to nikdo z našich ofenzivních hráčů, ať už fyzicky, nebo psychicky, neznepříjemnil a nijak ho neznervózněl. Se Spartou to byla a musí být vždycky válka! Vím ale, že s chachary na stadionu by byl zápas o jiných emocích a se třemi body v kapse.

    DAVID LIVEČ. 39 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Baník - Sparta 0:0. V šílené zimě bez gólů, Stronati trefil tyč
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS: Druhý bod a soucit trávníkářům

    Nejkratší zimní přestávka, kterou pamatuji, je pryč. Bohemka v Liberci vyhrála, tuším, naposledy za vlády Marie Terezie. Že to ani tentokrát nebude žádná sláva, naznačil začátek, kdy si Patrik Le Giang vyběhl pro centr až na hranici velkého vápna a balon neměl. To je zkrátka minela jako blázen, za kterou by ho tepali už v žácích. Když vylezu ven, tak ten kulatej nesmysl musím mít, i kdybych měl cestou zmrzačit spoluhráče. Jhon Mosquera se po gólu zachoval jako charakter a naznačil, že duše „klokana“ v něm částečně zůstala, respekt pro něj. Zelenobílý útok zachraňoval gólostroj Pulky, který stál tradičně přesně tam, kde měl, a zařídil dělbu bodů. Druhý bod z venkovních hřišť je a bude pro „klokany“ cenný, protože z Liberce se jich příliš vozit nebude. Na závěr bych se chtěl zeptat, kterej koumák vymýšlel termínovku, protože trávníky vypadaly skvostně už o víkendu. Zároveň vyjadřuji soucit trávníkářům v Ďolíčku, kde se bude hrát nepřetržitě. Tak hlavně, že jsme na podzim měli repre pauzy. „Klokani“ bojují!

    VÍT LUKEŠ. 28 LET, ŽIVNOSTNÍK

    SESTŘIH: Liberec - Bohemians 1:1. Druhý venkovní bod hostům vybojoval Pulkrab
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud