Jan Podroužek
24. ledna 2021 • 05:00

Trpišovského vyhrávání i efektivní tandem. Co ukázala Slavia v Karviné?

Vstoupit do diskuse
7
  • Slavia pod Jindřichem Trpišovským  válí. V Karviné jí k výhře pomohl i tandem Jan Kuchta, Abdallah Sima.Slavia pod Jindřichem Trpišovským válí. V Karviné jí k výhře pomohl i tandem Jan Kuchta, Abdallah Sima.FOTO: Koláž iSport.cz

    Má trenéra, co umí vyhrávat, a po dlouhé době i velmi efektivní ofenzivní hráče. Zejména tyhle dva motivy vystupují jako nejsilnější ve slávistické jízdě za třetím titulem v řadě. Výhra v Karviné 3:1 se podařila i díky dobré reakci na vývoj nejdřív poměrně těsného utkání.

  • 80 procent Trpišovského úspěchu

    Neuvěřitelná bodová úspěšnost. Jindřich Trpišovský se od svého nástupu do Slavie rychle dostal mezi trenérské legendy „sešívaných“. Už to, že míří ke svému třetímu titulu, ho nesmazatelně ukotví vysoko mezi historické osobnosti klubu, udivující je ale zejména jeho zhruba 80procentní bodová úspěšnost. Je to jednoduché, Slavia pod ním vyhrává jako kapela.

    Trpišovský: Kuchta byl náš nejlepší hráč. Pomohla nám střídání
    Video se připravuje ...

  • Dobrá reakce

    Po prvním poločase se dalo říct, že Karviná je všem bodům přibližně stejně blízko jako Slavia. Zápas byl dlouho skoro „padesát na padesát“, jenže červenobílí daleko lépe reagovali. Zatímco domácí hráli víceméně svůj strop, Jindřich Trpišovský si pomohl na pravém kraji Alexanderem Bahem a vlevo Peterem Olayinkou. Převaha na hřišti se najednou znásobila.

    Karviná - Slavia: Olayinka dorazil do prázdné brány, 3:1!
    Video se připravuje ...

  • Organizovaný soupeř, na kterého Slavia prostě umí

    Karviná se od svého postupu do první ligy mezi elitou rychle ustálila a víc a víc se mluví o její solidní účelné hře, o atraktivně složeném kádru, z něhož vybublávají individuality. Přesto platí tohle: z devíti vzájemných ligových duelů jich „sešívaní“ vyhráli osm, jen jedna remíza. Slezané by se mohli přetrhnout, od vítězství nad červenobílými je ale dělí nějaké siločáry či co...

    SESTŘIH: Karviná - Slavia 1:3. Další výhra lídra, Sima má gól a asistenci
    Video se připravuje ...

  • Opory dneška? Sima a Kuchta

    Dlouho se o Slavii mluvilo v souvislosti s chybějícím jasně identifikovatelným střelcem. Za posledního takového se dal považovat Milan Škoda, pak to dlouho bylo o hráčích, kteří skvěle běhají, napadají, ale zahodí první poslední. S nástupem Abdallaha Simy, k němuž se přidal Jan Kuchta, je tým najednou mnohem efektivnější.

    Karviná - Slavia: Stanciův roh prolétl až k Hovorkovi, Sima posílá hosty do vedení 1:0!
    Video se připravuje ...

  • Podruhé (potřetí) bez čistého konta

    Jedno malé negativum slávistický vstup do jara má. Ve dvou ligových a jednom pohárovém utkání dostali červenobílí dohromady tři góly, po jednom v každém z nich. Žádná hrůza, u „sešívaných“ je ale člověk zvyklý, že Ondřej Kolář pravidelně sbírá nuly, že červenobílá defenziva zkrátka nepovoluje. Sem ale patří malá poznámka, penalta, z níž se Karviná trefila, byla mimořádně přísná...

    Karviná - Slavia: Penalta pro domácí! Po souboji s Holešem padl Čmelík, zasáhl VAR
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Karviná - Slavia: Kolář vystihl směr, ale Qose snižuje z penalty na 1:2!
    Video se připravuje ...

     

     

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud