Jan Podroužek
30. ledna 2021 • 14:14

Stopeři pro Slavii z vlastních zdrojů: kdo může hned nahradit Hovorku?

Vstoupit do diskuse
8
  • Jaké má Slavia možnosti na doplnění obranných řad po zranění Davida Hovorky?Jaké má Slavia možnosti na doplnění obranných řad po zranění Davida Hovorky?FOTO: Koláž iSport.cz

    Po zranění Davida Hovorky si Slavia musí klást otázku, zda je zásoba zbylých stoperů dostatečná. V kádru jsou pouze tři stálice - Ondřej Kúdela, David Zima, který se navíc vyhrabává z onemocnění, a zimní nováček půjčený ze Slovanu Liberec Taras Kačaraba. Když Trpišovský a spol. uznají, že ne, nabízí se v zásadě tři varianty: první, rychlý nákup do konce přestupního období 8. února. Druhá, stažení některého z hostujících hráčů, a třetí - sáhnout do B-týmu. Projděte si v přehledu, jaké má Slavia možnosti z vlastních zdrojů.

  • Okamžitě k dispozici: Jaroslav Zelený

    28 let

    Bilance v sezoně: 16 zápasů/3 góly

    Jablonec, hostování

    Ve Slavii odložený, v Jablonci ve formě. Jaroslav Zelený se v týmu Petra Rady postavil v průběhu podzimu netradičně na stopera a zpevnil severočeskou obranu. Z hlediska výkonnosti je první variantou, ačkoliv realizační tým Slavie už s jeho renesancí příliš nepočítal.

    Jablonec - Baník: Jánošova hrubka, Zelený z dorážky zvyšuje na 2:0!
    Video se připravuje ...
  • Okamžitě k dispozici: Jakub Jugas

    28 let

    Bilance v sezoně: 9 zápasů/0 gólů

    Slovan Liberec, hostování

    Pod Jindřichem Trpišovským nastupoval ve Slavii pouze na jaře 2018, od té doby se trousí po hostováních a je všeobecně známo, že klub mu v létě umožní úplný odchod. V Liberci teď na podzim odehrál šest z třinácti zápasů, na jaře nechyběl ani v jednom.

    Baník - Jablonec: Jugas nepochopitelně přenechal míč Šašinkovi, toho vychytal Hrubý
    Video se připravuje ...

  • Okamžitě k dispozici: Tomáš Vlček

    19 let

    Bilance v sezoně: 12 zápasů/0 gólů

    Jihlava (druhá liga), hostování

    Ve druholigové Jihlavě si užívá herního vytížení, za celou podzimní část nechyběl ani jednu minutu. Devatenáctiletý stoper nastoupil pod Jindřichem Trpišovským všehovšudy dvakrát – v sezoně 2018/19 v MOL Cupu proti Ústí nad Labem a Karviné.

  • Varianta „béčko“

    Michal Šmíd (34 let)

    Michal Švec (33)

    František Matys (18)

    David Štětka (18)

    Matouš Nikl (18)

    Buď sázka na zkušenost, tedy Michal Šmíd, nebo Michal Švec, který hraje ve třetí lize pravidelněji. Anebo mládí, v tom případě František Matys, který tvoří nejčastější dvojici ve slávistické rezervě právě se Švecem. Ale je to nepravděpodobná varianta.

  • Hostují, ale návrat je nepravděpodobný

    Ladislav Takács (24 let), Mladá Boleslav

    Ondřej Karafiát (26), Slovan Liberec

    Mohamed Tijani (23), Slovan Liberec

    U prvních dvou – Ladislava Takácse a Ondřeje Karafiáta – by mělo platit stanovené pravidlo nejnovějšího platného přestupního řádu z roku 2016, tedy že hostování lze ukončit až v příštím přestupovém období. Takács i Karafiát odešli teprve teď v zimě. Do úvahy aktuálně nepadá ani Mohamed Tijani, jelikož ho čeká operace oslabeného levého kolena.

    Baník - Liberec: Karafiátovu bombu si Laštůvka pohlídal
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud