31. ledna 2021 • 04:55

Co ukázala Sparta? Nutnost změn, nevýrazné kraje i zboření pevnosti

Vstoupit do diskuse
25
  • Video se připravuje ...

    I matné výkony jí dosud přinášely body. Proti Bohemians ale Sparta narazila. Domácí porážka byla logickým vyústěním toho, jak se po krátké zimní pauze prezentovala. K bodovému zisku jí nepomohl ani nadále čarující Florin Nita, který kryl pokutový kop. Co ukázal souboj Letenských s „klokany“?

  • Koleda na třetí

    Pokud dlouhodobě nehrajete dobře a zůstáváte výkonnostně hluboko za očekáváním, zákonitě se dřív nebo později dostaví trest. Sparta mu tři duely dokázala unikat, proti Bohemians už ale nekompromisně spadl na její hlavu. Porážka je nejen zasloužená, ale v kontextu letenského jara i poměrně logická. Už předchozí zápasy proti Baníku, Opavě a Mladé Boleslavi nebyly herně vůbec přesvědčivé. „Nedělal bych z toho dlouhodobý problém, důležité je vyhrávat, i když se nedaří,“ prohlásil trenér Václav Kotal. Tahle rovnice ale ve větším měřítku platit nemůže.

    SESTŘIH: Sparta - Bohemians 0:1. První výhru Klokanů po čtvrtstoletí zařídil Necid
    Video se připravuje ...
  • Změny? V případě Sparty nutné

    Ve druhé polovině ligového ročníku odehrála Sparta celkem čtyři mače. To je dostatečný vzorek, abychom mohli vyhodnotit, v jaké se nachází fazoně. A ta není kdovíjaká, naopak je vysoce nedostatečná. Ani v jednom případě totiž Letenští neodvedli výkon, který od nich fanoušci očekávají. Proto musí přijít reakce. Změny. Ať už ve složení základní sestavy, nebo třeba i rozestavení a herním schématu. Tvrdošíjná snaha o rozbití zdi holýma rukama totiž může být cestou do ještě větších nesnází. Sparta nutně potřebuje změnit kurs.


  • Nevýrazné kraje

    Na jedné straně Matěj Hanousek, na té druhé Andreas Vindheim. Ani jeden si utkání s Bohemians mezi své povedené duely nedá. Zejména první jmenovaný neměl svůj den. V prvním poločase na jeho kopačkách, lépe řečeno nevydařených přihrávkách, skončila většina akcí Sparty. Byť se snažil být aktivní, nešlo to. Výsledek? Hanouska o přestávce nahradil Ladislav Krejčí I. Norský rychlík na tom byl podobně. Zápas blbec navíc završil krátce po hodině hry tím, že se zranil a musel střídat.

    Sparta - Bohemians: Nita sestřelil Necida, penalta pro hosty!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Nita dál ve fazoně

    Už několikrát mu mohli líbat ruce, doslova. Zejména zásluhou Florina Nity získala Sparta z úvodních třech povánočních duelů sedm bodů. Proti Bohemians už ale nestačila ani jeho kouzla. Chytil penaltu Ljovinovi, kryl Vondrovy příležitosti. Bylo to však málo. Tentokrát ho totiž spoluhráči nepodpořili, neprosadili se v ofenzivě. Inkasovaná branka z Necidovy kopačky tak rozhodla o tom, že Sparta přes další zdařilý Nitův výkon padla.

    Sparta - Bohemians: Levinovu penaltu skvěle zneškodnil Nita!
    Video se připravuje ...

  • Zboření pevnosti

    Vynecháme-li zářijový přátelský zápas (2:1), vyhráli Bohemians nad Spartou do sobotního večera naposledy 17. listopadu 2001. Tehdy v Ďolíčku uspěli výsledkem 2:1. Série soutěžního utkání bez vítězství nad pražským sokem se táhla 7014 dnů. Zelenobílí ale ukončili ještě jedno, mnohem delší čekání. Na Letné totiž slavili před sobotou naposledy 1. září 1996, onen památný večer na sparťanském stadionu zvítězili 4:3. I šňůra dlouhá 8917 dnů ale nyní skončila. „Tu dlouhou sérii jsem vnímal. Body nyní nutně potřebujeme, takže toto vítězství přišlo v pravý čas. Je tak dvojnásob sladké,“ řekl po výhře 1:0 kouč Bohemians Luděk Klusáček.

    Šťastný Necid: Zasloužená výhra! Gól Spartě chutná víc než Pardubicím
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
25

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud