Jakub Konečný
7. února 2021 • 09:15

PĚT věcí ze zápasu v Plzni. I tam mají svého Vitíka, Hoftychův apel na Babiše

Vstoupit do diskuse
11
  • Plzeňský obránce David Limberský odvrací balon v zápase s LibercemPlzeňský obránce David Limberský odvrací balon v zápase s LibercemFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    V 18. kole FORTUNA:LIGY si Plzeň připsala už sedmou porážku, přitom v předchozích dvou sezonách jich nastřádala dohromady pouze o jednu víc. Liberec navíc při vítězství 2:0 dokázal, že Viktoria není pánem už ani doma. Co dalšího zajímavý zápas nabídl?

  • Třetí prohra doma

    Po nástupu Adriana Guľy do Plzně dlouho platila rovnice domácí zápas = 3 body. Šňůru jedenácti výher v řadě přetrhla až loni v prosinci Karviná (0:1), stejný výsledek si z Doosan Areny odvezla za pár týdnů i Slavia. A nyní se Viktoria musela na vlastním hřišti sklonit před Libercem (0:2). Případný útok na druhé místo tak dostal vážnou trhlinu. „Dnes nás výsledek zabolel. Mužstvo tvrdě pracuje. Oproti podzimu vidím odlišnou dynamiku, ale musíme získávat body,“ ví dobře trenér Adrian Guľa.

    Guľa: Červená karta zápas ovlivnila. Chválil mladého stopera
    Video se připravuje ...

  • Sudí pod tlakem

    Ráz i výsledek zajímavého utkání určily tři momenty, které zkoumal VAR. A všechny tři dopadly příznivě pro hosty, na což v Plzni nejsou zvyklí. Sudí Miroslav Zelinka to taky několikrát důrazně pocítil. Už na hřišti mu hlasitě spílali Zdeněk Ondrášek i Jakub Brabec, prvně jmenovaný za to dostal i žlutou kartu. A při odchodu do kabin si na Zelinku počkal i vedoucí domácího mužstva Miroslav Jedlička, který mu také od plic řekl své. V mrazivém večeru nervy pracovaly naplno.

    Plzeň - Liberec: Kaša sestřelil Sadílka a po zásahu VAR byl vyloučen
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Plzeňský Vitík

    Ve Spartě válí osmnáctiletý Martin Vitík, nicméně Viktoria také představila mladého stopera. Dvacetiletý Václav Míka musel nečekaně do akce po vyloučení Filipa Kaši – a v ostrém debutu obstál, byť při rozhodujícím gólu nepokryl Imada Rondiče. Oba mohli paradoxně zařídit i vyrovnání, jenže Míkův volej Rondič tečoval pouze na tyč. „Myslím si, že Mikeš svoji roli proti fyzicky vybaveným hráčům soupeře zvládl. I z toho je vidět, že v mužstvu je emoce, energie,“ podotkl kouč Adrian Guľa.

    Plzeň - Liberec: Rondič po Peškově přihrávce trkl míč před Staňkem a otevřel skóre, 0:1
    Video se připravuje ...

  • Pešek: gól a asistence

    Velcí hráči se poznají ve velkých zápasech, což Jakub Pešek v Plzni potvrdil. Na první gól přihrál Imadu Rondičovi, druhý zařídil nevídanou střelou z vlastní poloviny do opuštěné branky sám. „To byla třešinka na dortu,“ pochvaloval si trenér vítězů Pavel Hoftych. Sedmadvacetiletý český reprezentant odehrál v Plzni své zatím nejlepší utkání v sezoně, v níž má zatím bilanci 3+3. Jasně předčil tupé domácí kraje Joela Kayambu a Adriela Ba Louu, takže si možná řekl o nabídku na přestup.

    Plzeň - Liberec: Pešek skóroval z vlastní poloviny! Trefil prázdnou bránu a zvýšil na 2:0
    Video se připravuje ...

  • Hoftychův apel na Babiše

    Liberecký kouč roušku nenosí rád – za zdravotních i racionálních důvodů. Jednu pokutu už za to Pavel Hoftych dostal, druhá mu hrozí, a tak to vyřešil po svém. Rozhovory s médii absolvoval s bílým šátkem přes ústa, na kterém stál nápis určený vládě Andreje Babiše: NECHTE DĚTI TRÉNOVAT A SOUTĚŽIT! „Je mi jich líto,“ vysvětlil po utkání. „Musejí být schované pod rouškou, vůbec nevidíte jejich úsměv a emoce. Nemohou teď vůbec nic, vede to k apatii. Prdíme na ně,“ dodal jasně.

    Hoftych vzkázal po výhře: Je mi líto dětí, které nemohou sportovat
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
11

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud