Jan Vacek
21. února 2021 • 05:00

Fungující tandemy, fičák od úvodu i skvělý Karabec. Co ukázala Sparta?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
8
  • Sparťané oslavují proměněnou penaltu Dávida Hancka proti ZlínuSparťané oslavují proměněnou penaltu Dávida Hancka proti ZlínuFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    Do třetice to nejlepší? V případě Sparty to v sobotu rozhodně platilo. Pražané totiž od příchodu Pavla Vrby nabídli suverénně nejlepší představení. Na hřišti neškodného Zlína po dominantním výkonu a gólech Adama Karabce, Dávida Hancka a Libora Kozáka zvítězili 3:0. A upevnili si postavení na druhém místě tabulky. Projděte si, co všechno zápas přinesl.

  • Bez Dočkala? Karabec ve zkoušce obstál

    Zlínští se tím utěšovali. „Bez Bořka Dočkala bude Sparta oslabená a tudíž hratelná,“ věřili. V úsudku se ale hrozivě spletli. Vykartovaného kapitána totiž nahradil o generaci mladší Adam Karabec a stal se jednou z hvězd zápasu. Krásnou střelou levačkou otevřel skóre, pak stál u zrodu penalty před druhým gólem, měl i další šanci. Hlavně v prvním poločase měl jeho výkon exkluzivní parametry. „Znám ho deset dní. Vy určitě víte mnohem lépe, jaké velké má předpoklady. Je to kvalitní hráč, což v zápase jednoznačně dokázal,“ chválil trenér Pavel Vrba.

    Zlín - Sparta: Krejčí našel volného Karabce, ten pohotově překonal Dostála, 0:1
    Video se připravuje ...

  • Fičák. Tentokrát hned od úvodu

    Byl to charakteristický rys pod novým trenérem. Prospané začátky zápasů. Spartu potkaly v Olomouci i doma s Karvinou, v obou případech inkasovala jako první. Ve Zlíně už nic takového nedopustila. Naopak. Od první minuty byla jasně lepší, v utkání dominovala, do poločasu vstřelila dva góly a prakticky rozhodla o svém triumfu. „Chytili jsme to od úplného začátku. Předtím jsme soupeře pouštěli do šancí a oni nás za to trestali. Tentokrát jsme měli lepší postavení v defenzivě, dařilo se nám využívat možnosti k protiútokům. Šancí jsme měli dost, což plynulo i z lepší organizace hry,“ vysvětlil Vrba.

    Vrba: Těší mě nula vzadu. Na hráčích vidím obrovskou chuť
    Video se připravuje ...

  • Fungující tandemy na stranách

    Bylo to do očí bijící. Souhra na obou krajích hřiště Spartě na zlínské Letné fungovala náramně. Ať už to byli vlevo Dávid Hancko s Ladislavem Krejčím starším, či vpravo Tomáš Wiesner se Srdjanem Plavšičem. Tyhle dvojičky se výborně doplňovaly, navzájem kombinovaly, podnikaly nebezpečné výpady. Shodně dokázaly těžit z vybojovaných míčů ve středu pole a následné otevřené defenzivy domácích. „Z akcí po krajích jsme si vytvářeli dost šancí,“ pokýval spokojeně hlavou záložník Adam Karabec.

    SESTŘIH: Zlín - Sparta 0:3. Třetí výhra pod Vrbou, pečetil ji Kozák
    Video se připravuje ...

  • Sparta s tváří? Trenéři se neshodli

    Bylo to milé gesto. Tím spíš, když proběhlo jen krátce po utkání, ve kterém Zlín vyinkasoval tvrdý direkt 0:3. „Sparta už má tvář,“ prohodil na tiskové konferenci kouč Fastavu Bohumil Páník. Vrbu tato slova potěšila, úplně ovšem nesouhlasil. „Bobovi za pochvalu děkuju, ale pořád jsou to jen tři zápasy. Počkejme, až jich budeme mít za sebou deset. Potom můžeme něco hodnotit,“ zůstal letenský trenér nohama pevně na zemi.

    Páník po Spartě: Špatně jsme reagovali. Nedotlačíme míč do branky ani z malého vápna
    Video se připravuje ...

  • Zlín klesá do sestupových vod

    Tady legrace končí. A zlínský kouč Bohumil Páník to moc dobře ví. „Teď se začne hrát o spodek. Čeká nás ohromně důležité utkání s Mladou Boleslaví. Musíme vsadit na správné hráče a ten zápas zvládnout,“ apeloval uznávaný odborník. Fastavu se totiž pomalu zmenšuje prostor na chyby. Na výhru čeká dlouhých deset utkání, naposledy na ni dosáhl na konci listopadu loňského roku. Od sestupových příček Ševce po sobotním programu FORTUNA:LIGY dělí už jen šest bodů. A to věru není příliš.

    Zlín - Sparta: Strašidelná chyba! Směšné Dostálovo zaváhání využil Kozák, 0:3
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud