Jan Vacek
23. února 2021 • 19:19

Sparta v karanténě: Až 15 nakažených, zápasy téměř jistě nebudou

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
41
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrála tři ligové zápasy za sebou, po nástupu Pavla Vrby se stavěla do latě. Teď ovšem Spartu zasáhla morová rána, klub totiž vzala útokem nákaza nemocí covid-19. Úterní testování totiž odhalilo vyšší počet nakažených členů prvního týmu. Podle informací deníku Sport jich je až patnáct. Letenští jsou v karanténě, jejich nejbližší zápasy se téměř určitě neuskuteční.



S čínským virem bojuje už déle jak rok celý svět, Sparta v tomhle směru není výjimkou. V čase jí vypadlo tu více, tu méně hráčů. Někteří už dokonce prodělali nemoc opakovaně. Opravdový problém ovšem nastal až nyní.

Úterní testování totiž odhalilo vyšší počet nakažených napříč hráčskou kabinou i realizačním týmem. Podle informací deníku Sport na Letnou dorazilo zhruba patnáct pozitivních výsledků. V drtivé většině jde o hráče, v jednotkách pak o členy širšího realizačního týmu. To znamená jediné. Okamžitý nástup do karantény, členové prvního týmu už byli izolováni od rodin.

„Do odvolání byl přerušen tréninkový režim,“ informoval klub v úterý večer na svém webu.

Co bude následovat? Určitě nejde o takzvanou falešnou pozitivitu, postoj pražské hygienické stanice je proto nekompromisní. První kolo přetestování proběhne až příští pondělí, teprve na základě výsledků pak bude stanoven další postup. Není totiž vyloučeno, že v čase přibudou další nakažení.

Sparťanská radost po gólu Libora Kozáka proti Zlínu
Sparťanská radost po gólu Libora Kozáka proti Zlínu

V tuhle chvíli je tak prakticky jisté, že Sparta v neděli neodehraje plánovaný ligový duel proti Příbrami. To samé se týká středečního osmifinále MOL Cupu proti Baníku.

„Další postup konzultujeme s místně příslušnou hygienickou stanicí a budeme se řídit jejími nařízeními. Klub aktuálně komunikuje také s Ligovou fotbalovou asociací i organizátorem MOL Cupu Fotbalovou asociací ČR,“ uvedla Sparta.

Oficiální dokument, který oba nejbližší zápasy pošle k ledu, by měl klub od hygieny obdržet během středy.

První vlaštovkou mohlo být už nakažení tří členů prvního týmu včetně Davida Moberga Karlssona z minulého týdne, švédský křídelník proto nemohl nastoupit do posledního zápasu ve Zlíně. V následujících dnech se nákaza bleskově rozšířila po celé kabině.

Ačkoli se Pražané stejně jako další kluby musí s nemocí dlouhodobě potýkat, zatím nebyli zahnáni do kouta natolik, aby své duely museli odkládat. Přesouval se pouze prosincový mač v Opavě, to ale kvůli rozšířené nákaze v kabině Slezanů.

To se nyní prakticky určitě změní.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
41

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud