Jakub Konečný
23. února 2021 • 20:27

Šádek se stal spolumajitelem firmy, která vlastní Viktorii Plzeň

Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vlastnická struktura Viktorie Plzeň podle všeho mění podobu. V akciové společnosti Viktoria Plzeň 1911, která je jediným majitelem klubu, bude mít vedle dosavadního stoprocentního majitele Tomáše Paclíka stejný vlastnický podíl i generální manažer Adolf Šádek. Vyplývá to z notářského zápisu učiněného minulou středu a zveřejněného na stránkách justice.cz.



Z dokumentu vyplývá, že základní jmění společnosti Viktoria Plzeň 1911 se rozhodnutím majitele Tomáše Paclíka zvyšuje z dosavadních dvou milionů korun na čtyři miliony prostřednictvím úpisu 200 kusů nových akcií v nominální hodnotě 10 tisíc korun za kus.

Paclík se přednostního práva na cenné papíry vzdal ve prospěch generálního manažera Adolfa Šádka, který je musí splatit do tří pracovních dnů od uzavření smlouvy o upsání akcií. Zároveň došlo ke změně stanov dceřiné společnosti.

Akciová společnost Viktoria Plzeň 1911 vznikla 2. srpna 2010 a předmětem její činnosti je pronájem nemovitostí, bytů a nebytových prostor. Podle výpisu z obchodního rejstříku je jediným a výlučným majitelem FC Viktoria Plzeň a.s., tedy společnosti provozující úspěšný prvoligový klub.

„V tuto chvíli nejsou dokončeny veškeré administrativní náležitosti a s tím související interní procesy, nebudeme tedy prozatím celou věc blíže komentovat,“ uvedl ke změně majetkové struktury klub v prohlášení.

Možné aspekty Šádkova majetkového vstupu do Plzně rozebíral iSport podcast. Více ZDE>>>

iSport podcast: Je reálné, že Šádek koupí Plzeň? Paclík není v nejlepší kondici
Video se připravuje ...

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud