Jan Malý
Premium
13. března 2021 • 05:00

Kolářova chyba? Má celkově slabší jaro, ale stále pevnou pozici

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouzelná fazona, kdy ohromoval i v chrámu Barcelony, se vytratila. Slávistický brankář Ondřej Kolář na jaře nehromadí nuly, klesá mu úspěšnost zákroků, přibývá zápasů, kdy se více či méně hovoří o jeho zaváhání. Nejčerstvěji se výkon jedničky červenobílých pitvá po čtvrteční první konfrontaci se skotskými Rangers (1:1) v osmifinále Evropské ligy. Nepůsobil jistě při inkasované brance. Kolářovo postavení v kolosu z Edenu ale zůstává neotřesitelné.



Tahle situace Slavii hodně mrzela. Proti Rangers v prvním osmifinále Evropské ligy v ní přišla o pohodu v zápase a nakonec i o dobrou pozici do odvety. Inkasovaný gól byl laciný. Dlouhý nákop do vápna ze standardní situace, odražený míč, rychlá přihrávka před odkrytou branku a gól, který určil remízu 1:1. Hráč, o němž se nejvíc hovoří? Brankář „sešívaných“ Ondřej Kolář. Měl reagovat rychleji a být důraznější?

„Možná jsem do něj mohl skočit, zkusit, jestli bych to měl, nebo ne. Možná by z toho byla penalta, dostal bych žlutou kartu… Vždycky to jde udělat jinak. Když člověk dostane gól, přemýšlí nad tím, co udělal špatně,“ přemítal bezprostředně po utkání Kolář.

„Byl bych radši, kdyby tu situaci řešil jinak. Na druhou stranu si myslím, že ve druhém poločase předvedl skvělý zákrok. Je schopný chytit takovouhle věc. Kdyby to skončilo 1:2, situace by pro nás byla mnohem horší. V tomhle případě nás podržel,“ zastal se opory trenér červenobílých Jindřich Trpišovský. Odkazoval na parádní zásah šestadvacetiletého muže v rukavicích, když ve druhém poločase vyškrábl pokus Ryana Kenta, který se snášel pod břevno.

Kolář ale nepůsobí v posledních týdnech tak přesvědčivě jako dřív, diskuse

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud