Jan Malý
Premium
23. března 2021 • 19:35

Slavia cílí na magickou kótu. Sto gólů v lize? Nejde o sci-fi, ale...

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia mašíruje za titulem, šponuje špagát neporazitelnosti, který má po nedělní výhře 4:0 nad Opavou rekordní délku, demonstruje dominanci. Parta trenéra Jindřicha Trpišovského je natolik úderná, že může na konci sezony docílit naprosto úchvatné bilance: sta gólů v jednom ligovém ročníku. Nesmysl? Statisticky potřebné tempo drží. Po čtyřiadvaceti kolech se chlubí sedmdesáti vstřelenými brankami, ve zbylých deseti zápasech by musela dát průměrně tři góly na utkání. Sci-fi? V případě Slavie ne.



Zlaté rukavice brankáři, který proti Slavii udrží nulu. V probíhající sezoně takového borce ve FORTUNA:LIZE nenajdete. Elitní tuzemskou soutěží se prohání červenobílá vichřice, která kosí soupeře jako nikdy předtím, aktuální lídr vstřelil ve většině zápasů tři a více gólů. Dosáhne bájné stovky?

Matematicky se válec z Vršovic opírá o solidní předpoklady. Sedmdesát branek ve čtyřiadvaceti ligových duelech dává průměr 2,92 gólu na utkání. Do konce soutěže nastoupí „sešívaní“ ještě k deseti zápasům, při udržení aktuálního průměru by končili na 99 trefách…

Slavia nyní v Česku jen těžko hledá limity, nabízí se, že může mimořádný střelecký počin udělat. Úkol jí ztěžuje los, do konce ligy narazí na druhou Spartu, třetí Jablonec, pátý Liberec, šestou Plzeň nebo osmou Olomouc. „Řekl bych, že sto gólů asi nedají, i kdybych jim to přál. Myslím si to i kvůli tomu, že je čekají silní soupeři. Na druhou stranu se někde můžou utrhnout, dát někomu třeba sedm branek a nahnat to. Uvidíme,“ zapřemítal někdejší útočník Slavie Karel Vácha.

Trpišovského armáda už třikrát zasypala soupeře šesti gólovými ranami,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud