Jan Podroužek
8. června 2021 • 10:01

Ivan Schranz, první posila Slavie! Do Jablonce za něj jdou dva hráči

Vstoupit do diskuse
23
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia oznamuje svou první posilu pro novou sezonu. Ještě ne Srdjan Plavšič, který je sice připravený, ale čeká se, až v Edenu zmáčknou zelené tlačítko. Přichází Ivan Schranz, opora Jablonce, za který v lize nasázel třináct branek a patřil k nejlepším střelcům ročníku, podepsal smlouvu do léta 2024. Druhým směrem jde na přestup obránce Jaroslav Zelený a taky záložník Tomáš Malínský.



Schranz přišel do Jablonce jako volný hráč z Dynama. Už v Českých Budějovicích prožil dobrou sezonu, v třiceti utkáních dal devět branek, na čtyři přihrál a pomohl Jihočechům k sedmému místu.

Smlouvu neprodloužil, hned si zabalil směr sever, do Jablonce přišel zadarmo a stal se jednou z nejlepších posil uplynulé sezony. Za žádné peníze hodně muziky. S týmem dosáhl na třetí místo hned za Slavií a Spartou, v 28 utkáních se trefil třináctkrát.

A teď má 27letý útočník podepsáno právě ve Slavii. Jednání probíhala několik posledních týdnů, v úterý ráno se definitivně uzavřela.

„Zájem Slavie nás samozřejmě potěšil. Je to výborný klub, čtvrtfinalista Evropské ligy a v poslední době jednoznačně dominuje české lize,“ říká hráčův manažer Erik Neuschl. „Ivan má za sebou opravdu skvělou sezonu, dá se říct, že zatím zřejmě životní, jsem přesvědčený, že kdyby nedošlo k jeho nešťastnému zranění, dokázal by kralovat s počtem gólů v lize.“

INSIDER: Schranz je běžec a do Slavie zapadne. Už na to má, říká Hašek

INSIDER: Schranz je běžec a do Slavie zapadne. Už na to má, říká Hašek
Video se připravuje ...

„Ivan patří k nejlepším hráčům letošního ligového ročníku, navíc se v Česku prosazuje už delší dobu. Je to prověřený hráč s výborným charakterem, který dokáže v útočné fázi zahrát na více postech. Věříme, že pro Slavii bude vhodnou posilou," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Slavia je top klub, jeden z nejlepších v Evropě. Když o mě projevila zájem, neměl jsem důvod váhat! Pokusím se dát do svých výkonů maximum a pomoci mužstvu tak, jak jen budu umět. Udělám pro to všechno, chci získávat trofeje,“ slíbil po podpisu tříletého kontraktu Ivan Schranz.

Jeho forma mu vynesla i účast v kádru reprezentace Slovenska na EURO. Kvůli jeho zranění z konce sezony se ovšem řešilo, jestli v mužstvu zůstane.

„Jednání proběhla v podstatě celkem rychle i navzdory tomu, že trh dnes není úplně jednoduchý a požadavky Jablonce byly po této sezoně oprávněné. Zájem Slavie byl ale nejsilnější a konkrétní, navíc zajímavý po fotbalové stránce a nechtěli jsme zbytečně vyčkávat. Teď se Ivan může plně koncentrovat na přípravu před blížícím se mistrovstvím Evropy,“ dodal Neuschl.

V rámci dohody obou klubů na severu Čech trvale zůstane obránce Jaroslav Zelený. Do Jablonce také míří Tomáš Malínský. Zatím na hostování, které se na konci sezony 2021/22 automaticky změní v přestup.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
23

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud