17. února 2022 • 15:24

Plzeň staví kádr pro titul. Náhradu za Řezníka přivedla z Jablonce

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý tým FORTUNA:LIGY hlásí další posilu. Po záložníkovi Romanu Potočném a útočníkovi Mateji Trusovi přichází do Plzně pravý bek Libor Holík (23) z Jablonce. Bývalý reprezentant do 21 let má nahradit zraněného Radima Řezníka a bude k dispozici už pro sobotní zápas v Českých Budějovicích. „Bylo to opravdu rychlé, dozvěděl jsem se to teprve ve středu. Překvapilo mě to a zároveň potěšilo. Když jsem zjistil, že mě z Jablonce pustí, neměl jsem nad čím přemýšlet,“ uvedl Holík.



Zatímco trenéři a hráči Viktorie o titulu nahlas nemluví, majitel klubu Adolf Šádek na něm v zákulisí v tichosti intenzivně pracuje. Západočeský klub získal navzdory napjaté finanční situaci už třetí zimní posilu – Libora Holíka z Jablonce. Bývalý reprezentant do 21 let přichází na půlroční hostování bez opce primárně jako alternativa za Radima Řezníka, který zatím kvůli zranění na jaře neodehrál ani minutu.

„V obranných řadách máme nyní poměrně dost zraněných hráčů, jsem tedy rád, že se nám podařilo dotáhnout hostování velmi kvalitního a talentovaného hráče, který je připravený okamžitě naskočit do zápasů,“ uvedl Šádek, kterému ve svízelné situaci podal pomocnou ruku jeho jablonecký kolega Miroslav Pelta.

Jde o oboustranně výhodný obchod.

Holík sice nastoupil na jaře do obou zápasů Jablonce v základní sestavě, ale nikdy nepatřil mezi oblíbence trenéra Petra Rady, který má na jeho místo k dispozici Michala Surzyna a Davida Štěpánka. Do Štruncových sadů sice odchází Holík zdarma, ale Peltovi pomůže, že se aspoň do konce sezony zbaví jeho platu.

Pro Viktorii má tento tah zase primárně sportovní efekt. Při Řezníkově zranění se na pravý kraj obrany Plzně vrátil Milan Havel a nalevo se stáhl Jan Sýkora, který se sice s rolí beka pere statečně, ale pro tým je jednoznačně užitečnější ve vyšších pozicích. Bílkovi se tak rozšiřuje manévrovací prostor.

„S Liborem jsme se setkali již během angažmá ve Zlíně, znám ho a vím, jakého hráče jsme získali. Jde o velmi kvalitní alternativu na kraj obrany či zálohy,“ řekl spokojený kouč.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

FK Jablonec Vše o klubu ZDE

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud