Jan Podroužek
Premium
25. srpna 2021 • 14:38

Změna Koláře v datech: Stojí hlouběji, méně vybíhá. Zlom přišel po Rangers

Autor: Jan Podroužek, Petr Jániš
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ztracené sebevědomí rovná se o něco nižší postavení v poli, méně přijatých přihrávek od spoluhráčů a taky menší počet výběhů na centry. Naopak si udržel celkem vysokou úspěšnost zákroků proti metrice očekávaných gólů. Příběh brankáře Ondřeje Koláře v této sezoně zatím není moc veselý, Slavia na něj každopádně bude spoléhat i zítra v odvetě play off Evropské ligy ve Varšavě.



Byl to nejlepší vzkaz, jaký mohl Ondřej Kolář od vlastních fanoušků dostat. Kdykoli na něj šel během utkání s Baníkem míč, kdykoli ho odehrál, slávističtí příznivci tleskali. Povzbudivě se k němu choval i stoper Ondřej Kúdela, když od Koláře přijímal nesnadnou rozehrávku vzduchem. I on mu zatleskal a zvedl palec.

„Je dobře, že ho lidi podpořili, potřebuje to. Potřebujeme zpátky jeho výkony,“ zopakoval trenér Jindřich Trpišovský slova, která už použil dřív.

Slávistická jednička totiž prochází obdobím, kdy svůj tým vlastními chybami srážel. V Teplicích zkomplikoval dobře rozehrané utkání nevhodným kličkováním, po němž domácí vyrovnali, „sešívaní“ ale ještě dokázali výsledek zase převrátit ve svůj prospěch. Mnohem fatálněji zapůsobila nezachycená malá domů v Budapešti, přišlo vyřazení ve třetím předkole Ligy mistrů s Ferencvárosem, Kolář sám se pak podrobil kritice.

Přihrávky Ondřeje Koláře před zápasem s Rangers.  (Do výpočtu jsou zahrnuty všechny přesné přihrávky, které jsou pomocí shlukové analýzy rozděleny do 3 kategorií. Výsledkem pak dostaneme tři nejčastější typy Kolářových přihrávek) Přihrávky Ondřeje Koláře před zápasem s Rangers. (Do výpočtu jsou zahrnuty všechny přesné přihrávky, které jsou pomocí shlukové analýzy rozděleny do 3 kategorií. Výsledkem pak dostaneme tři nejčastější typy Kolářových přihrávek)Foto Petr Jániš

Jenže pak si špatně poradil i s nakopnutým míčem za obranu v domácím utkání play off Evropské ligy s varšavskou Legií, ve kterém nakonec červenobílí jen remizovali 2:2. Nezvykle hluboké postavení, dvakrát zastavený výběh…

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud