Jan Podroužek
Premium
25. září 2021 • 15:20

Madsen bez budoucnosti? Letní posila všude a nikde, doma v Dánsku mu věří

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tam u nich, v městečku Gammel Rey, mu říkají „Massi“ a mají ho už teď pomalu za nejslavnějšího rodáka. Jenže cesta Madse Emila Madsena (23) se letním přestupem do Slavie zatím spíš zkomplikovala. Téměř nehrává, a naposledy si „vyžral“ silně nepovedený první poločas v domácím poháru ve Velvarech. Na nezvyklé pozici… Dánovi ale přesto pořád jeho rodná hrouda věří.



Dostal třetí příležitost v áčku Slavie. Po pár minutách v lize v Mladé Boleslavi a v Karviné naskočil do základu v poháru ve Velvarech. Dopadlo to špatně. Na malém stadionku Slovanu, kam se přišlo podívat skoro celé město, hořel v obraně s mladým Františkem Matysem, až ho o půli trenér Jindřich Trpišovský stáhl. Začátky Madse Emila Madsena, letní zahraniční posily z LASK Linz, jsou zatím neslavné.

Pojďme ale o jedenáct let zpět. Taky na maloměsto, kde blonďatý záložník začínal s fotbalem…

Na plácku na východě Dánská poletují děti, všechny v zelenobílých klubových barvách, sem tam je okřikují trenéři, ale jsou to spíš tatínkové nebo prostě místní, co mají jiná povolání. Kolem stromy, úplný klídek. Takhle nějak to vypadá v malém klubu v jutském Gammel Rye – česky staré žito, kde žije asi 1500 obyvatel. A mezi nimi „Massi“, dvanáctiletý talent, za kterým sem občas přijedou ze spřáteleného Silkeborgu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud