Michal Kvasnica
Premium
21. prosince 2021 • 14:40

Lepšící se Baník před zimou: průvan v kádru, jednání s koučem i stoperem

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Masivní letní investice spojené s obměnou kádru se v Baníku projevily na bodech i útoku. Trocha čísel: 36 bodů po 19 kolech nasbírali Ostravští naposledy v ročníku 2009/10 pod Miroslavem Koubkem, šlo o poslední pohárovou účast (třetí místo v tabulce). A jediný vstřelený gól Smetanově výběru chyběl k dorovnání bilance z mistrovské sezony 2003/04, tehdejší Komňackého mašina nasázela za stejnou dobu 42 branek. „Chceme však být ještě lepší,“ hlásí trenér Ondřej Smetana. Kdo je na odchodu a kdo by naopak měl Baník posílit?



Velmi blizoučko byl Baník k tomu, aby porazil Slavii, přiblížil se čtvrtému Slovácku a kouč Ondřej Smetana oslavil premiérovou výhru proti top soupeři. Nestalo se, přesto mohou být Ostravští s první polovinou sezony spokojeni. Podzim byl nejúspěšnější za posledních dvanáct let. V minulém ročníku nastříleli za kompletních 34 kol jen o sedm gólů více.

„Je to potěšující, ale za to si moc nekoupíme. Neřešíme to,“ usmál se kouč Ondřej Smetana. „Tým má zdravé jádro, chce pracovat. To je pro mě klíčové. Potřebujeme kádr v zimě oživit, doplnit, posílit a posunout dopředu. Po takovém podzimu je naší motivací být na jaře zase silnější.“

Kouč Baníku Smetana: Je neuvěřitelné a hloupé, co jsme zahodili
Video se připravuje ...

Sympatická slova, žádné alibi. Slezané mají evropské ambice, což je vzhledem ke štědré finanční podpoře majitele Václava Brabce logické. Široký kádr Smetanovi několikrát pomohl, i díky kvalitním náhradníkům měl Trpišovského mančaft ve Vítkovicích namále. Změny přesto nastanou.

„Větší konkurenci bychom měli mít na křídlech. Na kraji obrany nám celý podzim odehrál velmi dobře Fleišman, ale už je mu sedmatřicet. I ve středu hřiště bychom chtěli mít konkurenci,“ naznačil trenér, jenž vyhlíží výsledky přijímacích zkoušek na nejvyšší licenci UEFA PRO.

Jejím držitelem je naopak

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud