Jonáš Bartoš
Premium
27. prosince 2021 • 14:39

Plzeňská inventura kádru: pět hráčů v létě bez smlouvy. Odejde Beauguel?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odehráli famózní ligový podzim, takový, jaký sami nečekali. Viktoria Plzeň drží po devatenácti kolech FORTUNA:LIGY krok s vedoucí Slavií, nicméně potřebuje vyřešit řadu palčivých problémů – hned pěti důležitým členům kádru končí v létě smlouvy, navíc vyprší hostování Jana Sýkory. Budoucí kroky jsou z velké části navázány na příchod nového investora, kterého by stávající majitel Adolf Šádek rád představil do únorového startu jarní části. Jaká bude zima ve Štruncových sadech?



Pokud chce Viktoria konkurovat na sportovním poli, potřebuje udržet kvalitní kádr a zajistit více jak třísetmilionový roční rozpočet. Jména pro soupisku se v kancelářích Doosan Areny intenzivně řešila už před svátky – v pondělí 20. prosince zasedala sportovní rada, klíčoví muži z vedení nastínili představu, s jakou půjde tým do jarního finiše. „Zabýváme se i smlouvami, které v létě končí,“ sdělil Sportu bez dalších detailů tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Kontrakty vyprší Aleši Hruškovi, Radimu Řezníkovi, Joelu Kayambovi, Janu Kopicovi a Jeanu-Davidu Beauguelovi. Zároveň uplyne roční hostování Jana Sýkory z Lechu Poznaň, který tým na podzim výrazně pozvedl, v lize posbíral tři góly a čtyři asistence.

Ztratit tolik důležitých plejerů by znamenalo slušnou ránu. Navíc valná většina kádru vlastní kontrakty pouze na další ročník, pojištěné má klub z klíčových hráčů pouze kapitána Lukáše Hejdu, krajního beka Milana Havla a záložníka Pavla Buchu, jimž běží smlouvy až do června 2024.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud