Martin Pešout
29. prosince 2021 • 15:10

TOP zápasy ligového podzimu: show na závěr, 3x Slovácko a debakl Sparty

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Nejvyšší fotbalová soutěž se sice momentálně zmítá v bahně odposlechů a na povrch vyplouvají šokující informace ze zákulisí. Čistě ze sportovního hlediska ovšem FORTUNA:LIGA na podzim nabídla celou řadu dramatických zápasů, které stály za to. Tak si pojďme zrekapitulovat ty úplně nejzábavnější! 

  • SLOVÁCKO – SPARTA 4:0

    Slovácko zažilo výbornou úvodní část sezony, když prohánělo silnou trojku Slavii, Plzeň i Spartu. A právě na duel 15. kola proti Letenským bude Svědíkova ekipa ještě dlouho vzpomínat. Domácí hráli báječně a favoritovi uštědřili čtyřgólový debakl. Pražany do poločasu nahlodali Kalabiška s Jurečkou, po půli pálili Holzer a Cicilia. 

    Na straně hostí strašidelně chyboval Lukáš Štetina, nedařilo se ani Florinu Nitovi. Oba se od té doby v základní sestavě Sparty už neobjevili. Deník Sport ohodnotil úroveň utkání maximální známkou 10 a za hráče střetnutí označil Václava Jurečku, jemuž udělil vysokou devítku. 

    SESTŘIH: Slovácko - Sparta 4:0. Demolice! Jurečkova show obnažila mizerné Letenské
    Video se připravuje ...

  • ČESKÉ BUDĚJOVICE - SLOVÁCKO 3:2

    A znovu Slovácko. Tentokrát hráči z Uherského Hradiště padli s Českými Budějovicemi 2:3. Původně to přitom vypadalo na jasnou záležitost pro Slovácko, které vedlo 2:0 a hrálo přesilovku po vyloučení Jakuba Hory. Pak snížil Matěj Valenta a ještě přišly dva úchvatné okamžiky Fortuna Basseyho.

    Nigerijec se nejprve prosadil přes Hoffmanna a vyrovnal, aby v úplném závěru utekl soupeři z poloviny hřiště a završil nevídaný obrat. Deník Sport ohodnotil úroveň utkání známkou 9 a rovněž devítku za super výkon si vysloužil objev posledních měsíců Fortune Bassey.

    SESTŘIH: České Budějovice -Slovácko 3:2. Fantastický obrat v deseti, Bassey skóroval hned dvakrát
    Video se připravuje ...

  • MLADÁ BOLESLAV - SLOVÁCKO 3:5 

    Do třetice Slovácko. Právě to se účastnilo v 9. kole divoké přestřelky s Mladou Boleslaví. Výsledek 5:3 by spíše pasoval na hokejové stadiony než na fotbalový trávník.

    V tomto klání exceloval Ewerton. Ten vstřelil hattrick, jeho Mladá Boleslav přesto prohrála. Brazilec nejprve doklepával zblízka, pak se prezentoval krásným obstřelem z hranice šestnáctky a podobně se trefil pravačkou i v závěru. Deník Sport ohodnotil úroveň utkání maximální známkou 10 a Ewertonovi udělil devítku.

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Slovácko 3:5. Gólové hody, domácím k výhře nepomohl ani hattrick Ewertona
    Video se připravuje ...

  • PLZEŇ - SPARTA 3:2

    Úvodní kola sezony patřila Plzni. A právě ta v září skolila Spartu. Zaplněné Štruncovy sady tehdy přihlížely první porážce Letenských v sezoně, zároveň se explzeňský kouč Pavel Vrba musel sklonit před týmem, s nímž v minulosti slavil největší úspěchy kariéry. 

    Viktoriáni vedli už 2:0 a 3:1. Grandiózní byla trefa Jana Sýkory z dvaceti metrů, který se zrovna do české ligy vrátil z Polska. Nakonec Západočeši uzmuli těsnou výhru 3:2, kterou v závěru korigoval Václav Drchal. Deník Sport ohodnotil úroveň utkání známkou 9 a nejlepšímu hráči večera Jeanu-Davidu Beaguelovi věnoval devítku.

    SESTŘIH: Plzeň - Sparta 3:2. Nejlepší výkon Viktorie v sezoně, Letenští poprvé prohráli
    Video se připravuje ...

  • BANÍK - SLAVIA 3:3 

    A to nejlepší na konec. Poslední podzimní 19. kolo si připravilo výtečný finální chod. Souboj rivalů mezi Baníkem a Slavií přinesl skvělou podívanou. Tenhle zápas měl všechno. Sešívaní vedli 2:0, jenže domácí nakoplo vyloučení Oscara. Toho posléze následoval Jan Kuchta, jenž dostal červenou kartu za hraní rukou. Po snížení Almásiho Aleš Mandous přišel o šňůru bez inkasované branky, ta se zastavila na 725 minutách. 

    Baník kopal dvě penalty, otočil z 0:2 na 3:2 a v nastavení mohl rozhodnout na 4:3. To se však nestalo, v 94. minutě ostravský čahoun druhou penaltu neproměnil, zápas podzimu tak skončil 3:3. Deník Sport ohodnotil úroveň utkání maximální známkou 10 a nejlepšímu hráči Tomáši Holešovi udělil devítku.

    SESTŘIH: Baník - Slavia 3:3. Infarktová bitva bez vítěze, hosté dohrávali v devíti
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud