Premium
7. února 2022 • 04:50

Ofenzivní nula na úvod jara. Slavia řeší nemohoucnost, Sparta zlozvyk

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejsilnější a nejbohatší týmy, největší ambice… A dva výbuchy. Jeden větší než druhý. Ligové jaro začalo nečekanou prohrou Slavie s poslední Karvinou 0:1, načež za pár hodin šanci dotáhnout svého rivala nevyužila Sparta a po slabém výkonu jen remizovala v Českých Budějovicích 0:0. Pro Letenské je tenhle nepovedený vstup do druhé části sezony už pomalu zlozvyk, „sešívaní“ zase řeší svou sobotní ofenzivní nemohoucnost.



Po víkendu si nemají co závidět. Zklamání a rozčarování totiž po prvním jarním kole panuje v Edenu i na Letné plus minus stejné.

Opravdovou ostudu ale dotáhli do konce především slávisté. Tři a půl roku drželi domácí ligovou neporazitelnost, 59 utkání, zatímco Karviná v této sezoně ještě ani jednou nevyhrála. A jeden výsledek přetrhl obě šňůry najednou. Poslední vyhrál na hřišti prvního…

„Od Michala Krmenčíka jsem čekal osobně víc, ale to od všech ofenzivních hráčů,“ řekl mimo jiné kouč Jindřich Trpišovský a ukázal tím nejen na slabý výkon svého prvního útočníka, ale vlastně na celou útočnou snahu svého mužstva.

SESTŘIH: Slavia - Karviná 0:1. Po 59 duelech ligová prohra doma! První letošní triumf hostů
Video se připravuje ...

„Sešívaní“ otevřeli zápas velkým tlakem, který se ovšem očekával, protože Karviná logicky přijela do Vršovic především zodpovědně bránit, výkon domácích ale po prvotních neúspěších upadal. Z taktického hlediska byly v takovém typu zápasu zarážející především dvě věci.

První: Krmenčík jako od přírody hlavně silný koncový hráč přijal týmovou strategii a často se zapojoval do mezihry. Sbíhal hluboko do pole, aby si o něj spoluhráči mohli dát přihrávku a akce se dál rozvinula. Jenže

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud