Jakub Konečný
Premium
8. února 2022 • 19:05

Souboj o hrot v Plzni: JDB je elegán, Chorý dříč. Expert popsal rozdíly

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dělí je čtyři centimetry výšky, čtyři kilogramy – a taky pozice v hierarchii nového vedoucího týmu FORTUNA:LIGY. Jasnou primadonou a největší hvězdou Plzně se postupně stal Jean-David Beauguel, naopak Tomáš Chorý trpělivě čeká v jeho stínu. A v neděli proti Hradci Králové ukázal, že by Francouzovu roli mohl co nevidět převzít. „Určitě bych na něj vsadil,“ říká expert Pavel Hoftych.



Když se před startem jara spekulovalo o tom, který kanonýr vystřílí svému týmu titul, jeho jméno zůstávalo stranou. Jenže slávista Michael Krmenčík, sparťan Adam Hložek ani viktorián Jean-David Beauguel se o víkendu neprosadili, zato Tomáš Chorý ano.

Akrobatickou hlavičkou zařídil Plzni výhru 1:0 nad Hradcem Králové, díky které se tým posunul na první příčku. Byť francouzského útočníka, který vinou svalového zranění sledoval utkání z čestné lóže, nahradil dokonale, záři reflektorů si užíval s maximální pokorou. Jak je ostatně jeho zvykem.

„Každý zápas se snažím na hřišti nechat maximum, ale nevím, jestli jsem to zrovna já, na koho tým spoléhá. Určitě čekáme na to, až se nám Bogy vrátí a bude zase moci nám pomoct,“ uvedl Chorý skromně s vědomím, že jeden gól na jeho nevděčném údělu nic nemění.

Krýt záda preferovanějšímu konkurentovi v útoku museli přitom dlouho oba dva. Chorý i Beauguel. Nejprve Michaelu Krmenčíkovi, posléze i Zdeňku Ondráškovi, kterému český hráč nakonec uhnul úplně a minulou sezonu odešel na hostování do belgického Waregemu.

Jenže v závěru minulého ročníku odvolaného trenéra Adriana Guľu nahradil Michal Bílek – a Beauguel se rázem ocitl na forhontě.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud