Jakub Dvořák
Premium
4. března 2022 • 17:30

Kotal má o Spartu obavy: V obraně to drhne. Její styl? Trend je jiný

Autor: Jakub Dvořák, pj, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal snídá, obědvá i večeří. Je do něj zažraný a nedělá mu problém pustit si za den několik informačně zajímavých zápasů. I ve čtvrtek odpoledne Václav Kotal sbíral trenérskou inspiraci. Na Letné ji však momentálně moc nevidí. O Spartu má před derby mírné obavy. „Její defenzivní činnost není dobrá,“ říká expert Sportu poté, co Pražané po chaotické přestřelce s Jabloncem (4:3) postoupili do finále MOL Cupu.



Na nedělní vrchol víkendu se těší. Tradiční derby, plný stadion a boj o to, kdo bude mít lepší výchozí pozici ve zbylých zápasech o mistrovský titul. „Na jednu stranu je Sparta nabuzená, triumf v poháru ji nakopne, ale Slavia má velkou formu. Je silná v kombinaci. Už se nemohu dočkat, až se proti sobě oba týmy postaví,“ vypráví předchůdce Pavla Vrby.

Sparťané se shodují, že jejich momentální hra není až tolik kvalitní, ale daří se jim vyhrávat, jsou efektivní. Souhlasíte s nimi?
„Neřekl bych, že by byli efektivní, to možná v poháru s Jabloncem. Ale vše začíná u obrany. Defenzivní činnost není dobrá. Zápas na Slavii ukáže, jak na tom sparťanská obrana doopravdy je. Slávisté hrají v posledních utkáních velmi dobře, dokázali se vyrovnat s odchody Kuchty a Stancia. Čeká nás velmi zajímavý souboj. Navíc po čase to bude derby, které bude mít nádech boje o titul. Půjde o čelo ligy, o rozdělení pozic. V tom to bude pikantní.“

Navíc Sparta musí, aby zůstala v kontaktu s prvním místem. Jinak bude v úzkých, že?
„Je to důležitý duel pro oba, ale přesně jak říkáte, Sparta musí vyhrát. V případě prohry by se slávistický náskok hodně zvednul a v závěru při ostatních těžkých zápasech by to měli sparťané dost složité, aby vzali body Slavii i Plzni a dostali se na první místo. Takže jestli někdo může hodně zdramatizovat boj o titul, je to jednoznačně Sparta.“

Pojďme se ponořit do herní stránky Letenských. Co musí zlepšit před derby, aby mohla pomýšlet na úspěch?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud