Jakub Konečný
Premium
1. května 2022 • 04:40

Staněk Plzeň drží, Slavia má v bráně kolotoč. Společná je trnitá cesta

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva jsou víc než jeden? V případě slávistických a plzeňských brankářů nyní jednoduchá matematika neplatí. Jindřich Staněk představuje před nedělním soubojem o první místo pro Viktorii mnohem větší jistotu, než tandem Ondřej Kolář-Aleš Mandous poskytuje obhájci titulu. „Plzeň teď má pozici brankáře vyřešenou nejlépe. V boji o titul to může hrát rozhodující roli, pro Viktorii je to výhoda," míní bývalý reprezentační kouč Karel Jarolím.



Mohou těsný a napínavý dostih o ligové zlato rozseknout gólmani? První kolo nadstavby minulý víkend ukázalo, že rozhodně ano. Slávista Ondřej Kolář inkasoval na hřišti Hradce Králové čtyři góly, byť se domácí dostali při metrice očekávaných gólů (xG) pouze na celkovou hodnotu 1,55. Jinými slovy dali o dva a půl gólu víc, než teoreticky měli.

Asi žádný nešel vyloženě za Kolářem, na druhou stranu se ovšem dalo s klidným svědomím říct, že reprezentační gólman tým nepodržel tak, jak by bylo potřeba. Jindřich Staněk v bráně Plzně naopak tento úkol splnil. Proti Slovácku předvedl čtyři prvotřídní zákroky a měl společně s Jeanem-Davidem Beauguelem hlavní podíl na výhře 3:1, která posunula Viktorii zpět do čela. Za vše mluví fakt, že Staňka fanoušci vyhlásili hráčem zápasu, byť měl Beauguel osobní bilanci 2+1.

„Právě v takových situacích se pozná velikost gólmana. V předchozích zápasech jsme dobře bránili, ale nyní měl soupeř tři tutové šance, při kterých Jindra prokázal svoji kvalitu. Podržel nás, což je pro nás super zpráva,“ pochvaloval si plzeňský kouč Michal Bílek.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud