2. května 2022 • 11:20

Změna v Dynamu: Končí Horejš, Jihočeši už mají náhradu

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle očekávání u týmu skončil trenér David Horejš, jehož střídá Jozef Weber. Klub to potvrdil na svém webu. Horejš se po šesti a půl letech ve funkci rozloučil desátým místem v lize, jihočeský tým naposledy vedl v sobotu v Mladé Boleslavi (0:1). Weber byl bez práce od října, kdy byl odvolán od poslední Karviné.



Hlavním trenérem tehdy druholigového Dynama se stal v říjnu 2015 coby povýšený asistent odvolaného Františka Cipra. David Horejš v Budějovicích začínal jako provizorní řešení, ale osvědčil se a na jaře 2019 vrátil černobílý tým do FORTUNA:LIGY, kde ho úspěšně etabloval a ani v jedné z tří sezon neměl problém se záchranou.

Jihočeský patriot nakonec vydržel šest a půl roku, což je na české poměry nezvykle dlouho: skoro až do konce smlouvy, která mu měla vypršet 30. června. Po sobotním vyřazení ze skupiny o umístění měl u týmu zůstat až do začátku dovolené, ale původní plán nakonec neplatí.

Podle informací iSport.cz se budějovický boss Vladimír Koubek s úspěšným koučem rozloučil v pondělí ráno, ještě před tréninkem. Údajně celkem chladně, neměli spolu nejlepší vztahy. Dynamo náhradu za Horejše našlo rychle. Jak už iSport.cz informoval dříve, tým převezme jednapadesátiletý praktik Jozef Weber. Někdejší záložník v lize odkoučoval 183 zápasů, postupně prošel Bohemians, Karvinou, Mladou Boleslav a znovu Karvinou, odkud byl loni v říjnu odvolán.

V Budějovicích podle klubového webu podepsal smlouvu na tři roky a složení realizačního týmu by mělo být jasné v nejbližších dnech. Weberovým asistentem může být jeho oblíbený spolupracovník Jan Baránek starší, byli spolu v Boleslavi i Karviné. A Horejš? V sobotu potvrdil, že jedná s Jabloncem. „Věřím, že se zachrání a také příští rok budu vést tým v první lize,“ řekl po svém posledním zápase na lavičce Dynama.

MOMENTY 2. kola nadstavby: Šádek řádil v Edenu, Sparta s Hradcem po 35 letech bez remízy
Video se připravuje ...

SK České Budějovice Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud