Jan Vacek
25. května 2022 • 14:17

Hložek: Leverkusen je blízko. Agent přiznal jednání. Kolik Sparta vydělá?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
117
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to zpráva, která vzbudila ohromný rozruch. Do světa jí vypustil britský respektovaný novinář David Ornstein. Začátkem týdne přišel s informací, že o Adama Hložka jeví velký zájem Arsenal. Podle zdrojů redakce iSport.cz ale tahle varianta neleží reálně na stole, talent Sparty má namířeno do Německa. Žhavý favorit na jeho získání? Leverkusen. Ve hře jsou obrovské peníze, letenský klub by mohl vyinkasovat až 18 milionů eur, tedy zhruba 450 milionů korun. K tomu bonusy a 30% z případného dalšího přestupu. Transfer ale stále není dotažený, nadále se jedná.



Neapol, Arsenal, Liverpool, Ajax. Ale taky třeba Olympique Lyon, jehož šéfskaut Bruno Cheyrou byl osobně přítomný na posledním derby uplynulé sezony. Kolem Adama Hložka je pořádně živo, největší tuzemský talent poslední dekády je spojován s celou řadou významných klubů.

Odchod do Anglie, Itálie či Francie ale momentálně není ve hře. Hráč se svým agentem Pavlem Paskou ze společnosti ISM se drží dopředu naplánované cesty. Ta vede do Německa.

„Jednání nadále probíhají. Nerad bych v tuhle chvíli komentoval jakékoli tuzemské či zahraniční spekulace,“ uvedl pro iSport.cz Paska.

I tady probíhá o devatenáctiletého ofenzivního univerzála nekonečná přetahovaná. Do hry o Hložka se pustily prakticky všechny elitní kluby z bundesligy. Favoritem je nicméně v tuhle chvíli Bayer Leverkusen. Movitý celek, jenž si třetím místě v domácí soutěži zajistil účast v základní skupině Ligy mistrů, na hrotu má Patrika Schicka , a vede ho respektovaný kouč Gerardo Seoane.

Vedení Bayeru pracuje s variantou, že by Hložek mohl nastupovat na pozici levého křídla, možná je i alternace na podhrotu. Klub si hodně slibuje rovněž od spolupráce se Schickem, o kterého navzdory mnoha zájemcům nechce v létě za žádnou cenu přijít.

Jednání ovšem v tuhle chvíli ještě nejsou dotažená, nadále se rokuje o přesných parametrech transferu.

„Rádi bychom měli jasno ještě před začátkem reprezentačního srazu, aby se Adam mohl k národnímu týmu připojit s čistou hlavou. Je to pro něj důležité období, má před sebou významný kariérní krok,“ zdůraznil Paska.

Téměř půl miliardy i procenta z přestupu

Ještě před několika týdny se při tom zdálo, že by Hložek mohl zamířit do Lipska, které je ve schopnosti rozvíjet talenty v rámci Německa nejdál. Pominout ovšem nelze ani finanční aspekt celé věci. Sparta chce logicky za svůj generační talent vyinkasovat pořádný balík. A Leverkusen je připravený jí ho zaplatit.

V kuloárech se hovoří o tom, že by se přestupová částka mohla vyšplhat až na 18 milionů eur, v přepočtu tedy zhruba 450 milionů korun. Hložek by se tak stal třetím nejdražším hráčem, jenž z české ligy zamíří do zahraničí. Dosavadní prvenství drží Tomáš Souček, za kterého v lednu 2020 zaplatil West Ham 540 milionů korun.

Součástí potenciálního transferu by byly i výkonnostní bonusy a 30% podíl z případného dalšího transferu. Sparta by tak na rodákovi z Ivančic mohla profitovat i v následujících letech.

Hložek ve FORTUNA:LIZE stihl za tři a půl roku dohromady 105 startů, ve kterých nastřílel 34 branek a připojil 29 asistencí. Na kontě má i čtrnáct reprezentační startů a jednu trefu.

Od nové sezony bude sbírat nové na nové adrese. Velmi pravděpodobně v Leverkusenu.

Vstoupit do diskuse
117

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud