12. června 2022 • 16:17

Gebre Selassie pokračuje v kariéře! V Liberci zůstávají zkušené opory

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalový reprezentant Theodor Gebre Selassie prodloužil s Libercem smlouvu na další sezonu. Pětatřicetiletý obránce se rozhodl i po poradě s rodinou pokračovat v kariéře, do Slovanu se vrátil vloni po devíti letech strávených ve Werderu Brémy. Severočeský klub na svém webu oznámil, že kontrakt na příští ročník uzavřel také o tři roky mladší nejlepší střelec týmu z minulé sezony Michael Rabušic.



Gebre Selassie, který už v roce 2019 ukončil ze zdravotních a rodinných důvodů reprezentační kariéru, si nejprve musel sám ujasnit, jestli chce pokračovat s hraním na profesionální úrovni.

„Poté jsem to konzultoval i s rodinou, jestli mi umožní pokračovat v hráčské kariéře. I tam jsme se shodli. Následně už to bylo jen o tom, zda dojde k dohodě s vedením a zda mě ještě trenér bude chtít a budu mít svůj přínos na hřišti i v kabině,“ vylíčil Gebre Selassie na klubovém webu.

Gebre Selassie má v lize na kontě 138 ligových utkání a osm gólů, z toho prvních devět startů v české nejvyšší soutěži si připsal v sezoně 2007/08 za Slavii. V reprezentaci přidal 54 utkání a tři branky. Před deseti lety před odchodem do bundesligy získal s Libercem titul a u toho byl tehdy i Rabušic.

Dvaatřicetiletý útočník a čtyřnásobný reprezentant má v lize na kontě 244 utkání a 53 gólů, v uplynulé sezoně jich dal jako nejpilnější liberecký střelec šest. V současnosti je na severu Čech už na třetím angažmá, jeho působišti byly i Brno, Jihlava, České Budějovice a také Verona.

„Já jsem samozřejmě chtěl ještě pokračovat, jsem přece jenom o něco mladší než Theo. Už v průběhu jarní sezony mi trenér řekl, že o mě má zájem, což pro mě bylo podstatné. Asi k tomu přispělo, že jsem dal nějaké góly a zůstal celou sezonu zdravý,“ konstatoval Rabušic.

„Doufám, že klukům tady ještě pomůžu jak na hřišti, tak hlavně v kabině, kde je třeba udržet nějaký řád a pomáhat mladým hráčům, aby se zlepšovali a přispělo to k dobrým výsledkům celého týmu,“ pokračoval a Gebre Selassie dodal: „Jsem rád, že nás zkušených hráčů bude v kádru víc a budeme dál moct mladším předávat zkušenosti na hřišti i mimo něj.“

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud